Ingrediente:
Pentru carnita de pui pane:
Carne de pui (pulpe, piept, aripioare)
100g telina
2 morcovi
1 ceapa
Vegeta
4 oua
5 linguri faina
Piper si sare dupa gust
Ulei pentru prajit
Pentru piure:
½ kg cartofi
150g lapte
100g margarina
Sare dupa gust
Mod de preparare:
Luam carnea de pui, o curatam si o spalam si o punem la scurs.
Curatam ceapa, telina si morcovii.
Intr-o oala punem apa, adaugam vegeta, ceapa, morcovul, telina si carnea si lasam la fiert 40 minute.
Dupa ce s-a fiert carnita, o scoatem din oala si o punem la scurs intr-un strecurator.
Intre timp, pregatim ingredientele pentru a face puiul pane.
Punem intr-o farfurie faina. In alta farfurie punem ouale, pe care le batem cu o furculita si le condimentam cu sare si piper.
Dupa ce bucatile de pui s-au scurs, le dam rand pe rand prin faina apoi prin ou, pe ambele parti.
Pregatim o tigaie cu ulei si punem bucatile de pui la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbent pentru a indeparta surplusul de ulei.
Cartofii se curate de coaja, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert aproximativ 30 minute.
Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga margarina, sare, lapte si se piseaza pana se formeaza un piure.
2 comentarii. Leave new
La zeama ramasa dupa fierbere, se face o supa de galuste sau taitei, minunata !
Deci, totul se poate utiliza! Felicitari!