Ingrediente:
Pentru puiul cu bere:
1 pui de 1,300kg (se pot folosii doar pulpe sau aripi, orice parte a puiului)
2 cepe rosii mari
150g stafide
1 l bere neagra (eu am folosit Ursus)
Sare si piper, dupa gust
Ulei
Pentru piureul de cartofi:
800g cartofi
200g lapte
200g unt
Sare dupa gust
Mod de preparare:
Curatam si spalam puiul.
Curatam si taiem cepele marunt.
Intr-o cratita punem ulei la incins.
Punem carnea de pui in uleiul incins si o prajim pe ambele parti, pana se rumeneste.
Dupa ce carnea s-a rumenit, o scoatem intr-un strecurator.
In uleiul in care am prajit carnea, punem ceapa rosie la calit.
Cand ceapa devine sticloasa adaugam in cratia carnea de pui prajita mai inainte.
Adaugam stafidele.
Adaugam bere neagra, atat cat sa acopere bine carnea de pui.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce am pus toate ingredientele in cratita, lasam sa fiarba aproximativ 45 minute – 1 ora, pana scade berea si incepe sa se formeze un sos.
Este o reteta extraordinara, v-o recomand din toata inima. Aceasta minunatie de pui cu bere merge foarte bine cu cartofi piure.
Pentru prepararea piureului, cartofii se curate de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa la fiert aproximativ 30 minute.
Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga unt, sare, lapte si se piseaza, pana se formeaza un piure.
Pofta buna!