Pui cu bere și garnitură cartofi piure

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Pui cu bere și garnitură cartofi piure

Pui cu bere și garnitură cartofi piure
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Ingrediente:
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pentru puiul cu bere:
1 pui de 1,300kg (se pot folosii doar pulpe sau aripi, orice parte a puiului)
2 cepe rosii mari
150g stafide
1 l bere neagra (eu am folosit Ursus)
Sare si piper, dupa gust
Ulei

Pentru piureul de cartofi:
800g cartofi
200g lapte
200g unt
Sare dupa gust

Mod de preparare:
Curatam si spalam puiul.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Curatam si taiem cepele marunt.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Intr-o cratita punem ulei la incins.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Punem carnea de pui in uleiul incins si o prajim pe ambele parti, pana se rumeneste.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Dupa ce carnea s-a rumenit, o scoatem intr-un strecurator.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
In uleiul in care am prajit carnea, punem ceapa rosie la calit.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Cand ceapa devine sticloasa adaugam in cratia carnea de pui prajita mai inainte.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Adaugam stafidele.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Adaugam bere neagra, atat cat sa acopere bine carnea de pui.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Dupa ce am pus toate ingredientele in cratita, lasam sa fiarba aproximativ 45 minute – 1 ora, pana scade berea si incepe sa se formeze un sos.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Este o reteta extraordinara, v-o recomand din toata inima. Aceasta minunatie de pui cu bere merge foarte bine cu cartofi piure.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pentru prepararea piureului, cartofii se curate de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa la fiert aproximativ 30 minute.
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga unt, sare, lapte si se piseaza, pana se formeaza un piure.
Pofta buna!
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu
Pui cu bere si garnitura de cartofi pireu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu