Ingrediente:
1,5 kg piept de pui dezosat
560g chips-uri cartofi (4 pungi mari)
200g faina
4 oua
50ml lapte
Sare, piper si chilly – dupa gust
2 linguri usturoi granulat
2 linguri boia dulce de ardei
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui si il punem intr-o strecuratoare, la scurs.
Taiem pieptul in bucatele mai mici, dupa preferinta fiecaruia.
Intr-o farfurie punem faina, adaugam usturoiul granulat, condimentam cu chilly sare si piper dupa gust, mai adaugam si boiaua dulce de ardei si amestecam pana la omogenizare.
Intr-o alta farfurie spargem ouale, le batem cu telul, adaugam laptele, un praf de sare si amestecam pana la omogenizare.
Luam chips-urile si le punem intr-o punga, o apasam pentru a scoate aerul din ea si o legam la capat.
Punem punga pe un tocator si cu un suctor zdrobim chips-urile, pana devin foarte marunte.
Dupa ce avem totul pregatit, luam fiecare bucatica de piept de pui si o dam prin faina pe ambele parti.
Dupa ce am trecut bucatelele de pui prin faina, le dam si prin ou pe ambele parti.
Iar – in final – urmeaza sa dam bucatelele de pui pentru nuggets prin chips-uri, pe ambele parti.
Intr-o tigaie punem ulei, cand uleiul este bine incins – adaugam bucatelele de piept de pui si le lasam la prajit pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce nugget-urile s-au prajit, le scoatem pe un servet la scurs. Le putem servi alaturi de cartofi prajiti, salate si diferite sosuri sau maioneza.