Mămăligă cu brânză și smântână

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Iată o rețetă simplă pentru mămăligă cu brânză și smântână:

Mămăligă cu brânză și smântână

Ingrediente:
1 cană de făină de porumb (malai)
4 căni de apă
1 linguriță de sare
200g brânză (poate fi brânză de vaci, telemea sau orice altă brânză preferată)
150g smântână
Opțional: unt pentru uns

Mod de preparare:
Adăugați apa și sarea într-o oală și lăsați să fiarbă.

Când apa începe să fiarbă, începeți să adăugați treptat făina de porumb în ploaie, amestecând în mod constant pentru a evita formarea de cocoloașe.

Redu focul la minim și gătește mămăliga timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când mămăliga devine densă și se desprinde ușor de pe pereții oalei.

Îndepărtați mămăliga de pe foc și acoperiți-o pentru a se mai îngroșa puțin în timp ce pregătiți brânza și smântâna.

Într-un bol mic, amestecați brânza cu smântâna până obțineți o pastă omogenă.

Serviți mămăliga caldă, porționați-o în farfurii, adăugați amestecul de brânză și smântână deasupra și, dacă doriți, adăugați o bucată de unt pe fiecare porție.

Mămăligă cu brânză și smântână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mai multe rețete, referitor la branza si smantana, smantana cu mamaliga
View My Stats