Gulii umplute, în sos alb cu smântână și carne

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Gulii umplute, în sos alb cu smântână și carne

Gulii umplute, în sos alb cu smântână și carne
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Ingrediente:
Gulii umplute in sos alb
8 gulii de marime medie

Pentru umplutura:
400g piept de pui (se poate folosi orice fel de carne)
150g orez
1 ceapa mare
Sare, piper dupa gust
Ulei pentru calit

Pentru supa in care fierb guliile:
Apa cat sa acopere guliile
1 lingura vegeta (cei care nu folosesc asa ceva, inlocuiti cu sare)

Pentru sos:
5 linguri ulei
5 linguri faina
¾ Supa in care au fiert guliile
Marar proaspat tocat marunt
4 linguri smantana

Mod de preparare:
Se iau guliile, se indeparteaza frunzele, se curate de coaja si se spala.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Incepem sa le scobim miezul cu o lingurita, astfel incat sa nu spargem peretii. Miezul guliei nu il aruncam, puem face o ciorbia cu el.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Luam o cratita, punem 450ml apa adaugam sare si o lasam pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam orezul, pe care l-am ales si l-am spalat in prealabil. Lasam sa fiarba 25-30 minute. Daca apa scade mult in timpul fierberii mai putem adauga cate putin. Dupa ce orezul a fiert, il scoatem intr-un strecurator il dam sub un jet de apa rece si il lasam la scurs.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Gulii umplute in sos alb
Intr-o cratita punem ulei la incins si adaugam ceapa. Lasam ceapa la calit pana devine sticloasa.
Gulii umplute in sos alb
Cand ceapa este indeajuns de calita, adaugam orezul fiert sis curs in prealabil si amestecam totul pana la omogenizare.
Gulii umplute in sos alb
Pieptul de pui il dezosam, daca nu e dezosat deja, il spalam si il tocam.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Punem pieptul de pui gata tocat intr-un castron, adaugam ceapa si orezul, condimentam cu piper sis are si amestecam oul pana la omogenizare.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Cand totul este pregatit, umplem guliile cu umlutura de carne, ajutandu-ne de o lingurita.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Intr-o cratita punem apa cat sa acopere guliile, adaugam vegeta (daca sunteti impotriva vegetei, folositi doar sare), punem guliile umplute in cratita si lasam la fiert circa 45 minute (daca apa scade foarte mult in timpul fierberii putem sa mai completam).
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Intr-o alta cratita incepem sa pregatim sosul.punem 5 linuri cu ulei, lasam sa se incinga, adaugam 5 linguri de faina, lasam putin faina la rumenit, apoi stingem cu supa in care au fiert guliile (eu am folosit la sos cam 3 sferturi din supa in care au fiert guliile, restul de supa o lasam in cratita cu guliile ). Amestecam incontinuu, pana se ingroasa sosul, dupa care adaugam mararul proaspat taiat marunt si omogenizam.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Sosul astfel obtinut il turnam in cratita peste guliile si supa ramasa si se amesteca pana la omogenizare, usor sa nu spargem guliile.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Intr-un castronel punem un polonic de sos si adaugam smantana, dupa care amestecam pana la omogenizare.
Gulii umplute in sos alb
Turnam amestecul rezultat in cratita peste gulii, amestecam si lasam la fiert totul, inca 5 minute, dupa care mancarica este gata de servit.
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb
Gulii umplute in sos alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu