Costiță cu mazăre în sos de roșii

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Costiță cu mazăre în sos de roșii

Costiță cu mazăre în sos de roșii
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Ingrediente:
Costita cu mazare in sos de rosii
1kg costita afumata
Un praf de sare
600g mazare verde (congeleta am avut eu)
1 lingura vegeta

Pentru sos:
Ulei
4 linguri faina
500ml bulion
2 linguri zahar tos
Marar proaspat

Mod de preparare:
Luam costita, o taiem bucatele si o punem la fiert intr-o oala, in care punem apa, cat sa acopere bine bucatile de costita si adaugam un praf de sare. Lasam costita la fiert aproximativ o ora.
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Dupa ce s-a fiert costita, o scoatem pe o farfurie.
Costita cu mazare in sos de rosii
Intr-o oala punem apa, adaugam vegeta si mazarea verde. O lasam la fiert aproximativ 20 minute.
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Intr-o cratita punem ulei, lasam sa se incinga, adaugam 4 linguri de faina pe care o lasam sa se rumeneasca – atentie sa nu se arda.
Costita cu mazare in sos de rosii
Dupa ce se rumeneste putin, adaugam bulionul si amestecam incontinu.
Costita cu mazare in sos de rosii
Adaugam peste bullion mazarea fiarta cu tot cu apa in care a fiert (cam 1 L apa).
Costita cu mazare in sos de rosii
In cazul in care bulionul nu este dulce, adaugati si zahar in sos, eu am adaugat 2 linguri de zahar.
Costita cu mazare in sos de rosii
Lasam sa dea totul in clocot 5 minute, dupa care stingem si adaugam mararul proaspat tocat marunt.
Costita cu mazare in sos de rosii
Punem in sosul cu mazare costita care am fiert-o separate si servim ca atare sau langa diverse garnituri. Eu am pregatit orez simplu, fiert cu sare.
Costita cu mazare in sos de rosii
Alegem si spalam orezul.
Costita cu mazare in sos de rosii
Il punem intr-o cratita cu apa in care mai adaugam si un praf de sare. Lasam la fiert 20 – 25 minute.
Costita cu mazare in sos de rosii
Dupa ce s-a fiert orezul, il punem intr-un strecurator si il dam pe sub un jet de apa.
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii
Costita cu mazare in sos de rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu