Ingrediente:
Pentru compozitia de chiftele:
1kg piept de pui dezosat
2 cepe (220g)
5 felii de paine
2 oua
6 catei de usturoi
Sare si piper dupa gust
Condiment pentru chiftele Fuchs
Patrunjel verde tocat marunt
Faina pentru dat chiftelutele prin ea
Ulei pentru ptajit
Pentru sos:
1 fir de praz
150g unt
800g rosii
Sare si piper, dupa gust
3 linguri de zahar tos
1 pachet de taietei lati
Mod de preparare:
Tocam patrunjelul verde foarte marunt.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatorea mica.
Pieptul de pui, il spalam si il curatam, dupa care il punem la scurs intr-un strecurator.
Dupa ce pieptul de pui s-a scurs, il tocam cu marina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie.
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Intr-o tigaie cu ulei, punem ceapa la calit si o lasam pana devine rumena.
Dupa ce se rumeneste, o punem la scurs intr-un strecurator, pentru a se scurge surplusul de ulei.
Intr-o farfurie punem putin lapte si muiem feliile de paine in acest lapte si pe o parte si pe alta.
Dupa ce le-am muiat, le stoarcem in pumn, cat de bine putem.
Painea muiata in lapte si apoi stoarsa, o dam apoi prin masina de tocat carne.
Avand toate ingredientele pregatite, incepem sa preparam compozitia pentru chiftelute. Intr-un castron incapator, punem pieptul de pui tocat, ceapa calita si scursa, painea inmuiata si data prin masina de tocat, 2 oua, usturoiul dat pe razatoare, adaugam condiment special pentru chiftelute de la Fuchs, condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam si patrunjelul tocat marunt si amestecam totul bine, cu mainile pana obtinem o compozitie omogena.
Formam din compozitia rezultata chiftelute, cam de marimea unei nuci, pe care le dam prin faina.
Chiftelutele astfel formate, le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le lasam la prajit pana devin rumenii pe toate partile, dupa care le scoatem pe o farfurie in care punem un servetel absorbant pentru a inlatura excesul de ulei.
Pentru prepararea sosului, spalam si taiem prazul rondele.
Spalam rosiile.
Intr-o oala punem apa la fiert, punem rosiile in oala cu apa clocotita si le lasam cateva minutele, pana crapa coaja pe ele. Le scotem apoi pe o farfurie si le indepartam coaja, dupa care le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem untul la topit, adaugam prazul taiat rondele si il lasam la calit.
Dupa ce s-a calit adaugam peste el rosiile decojite si taiate cubulete, le lasam 4-5 minute la calit impreuna cu prazul.
Dupa 3 – 4 minute, condimenam cu sare si piper, adaugam zaharul, adaugam si 500ml apa si lasam sa fiarba 30 – 40 minute (acoperita cu capac la inceput, dupa care indepartam capacul) pana se evapora apa, dupa care stingem.
Pastele le punem la fiert pentru 4-5 minute, intr-o cratita cu apa clocotita si sare.
Dupa ce s-au fiert le scoatem intr-un strecurator si le lasam la scurs.
Dupa ce sosul este gata iar pastele sunt fierte, nu ne ramane decat sa adaugam pastele scurse peste sos si sa incepem sa le amestecam, cu ajutorul a doua furculite.