Chifteluțe de pui cu paste în sos de roșii

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Chifteluțe de pui cu paste în sos de roșii

Chifteluțe cu paste în sos de roșii
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Ingrediente:
Chiftelute de pui cu paste si sos
Pentru compozitia de chiftele:
1kg piept de pui dezosat
2 cepe (220g)
5 felii de paine
2 oua
6 catei de usturoi
Sare si piper dupa gust
Condiment pentru chiftele Fuchs
Patrunjel verde tocat marunt
Faina pentru dat chiftelutele prin ea
Ulei pentru ptajit

Pentru sos:
1 fir de praz
150g unt
800g rosii
Sare si piper, dupa gust
3 linguri de zahar tos

1 pachet de taietei lati
Mod de preparare:
Tocam patrunjelul verde foarte marunt.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatorea mica.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Pieptul de pui, il spalam si il curatam, dupa care il punem la scurs intr-un strecurator.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Dupa ce pieptul de pui s-a scurs, il tocam cu marina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Intr-o tigaie cu ulei, punem ceapa la calit si o lasam pana devine rumena.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Dupa ce se rumeneste, o punem la scurs intr-un strecurator, pentru a se scurge surplusul de ulei.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Intr-o farfurie punem putin lapte si muiem feliile de paine in acest lapte si pe o parte si pe alta.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Dupa ce le-am muiat, le stoarcem in pumn, cat de bine putem.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Painea muiata in lapte si apoi stoarsa, o dam apoi prin masina de tocat carne.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Avand toate ingredientele pregatite, incepem sa preparam compozitia pentru chiftelute. Intr-un castron incapator, punem pieptul de pui tocat, ceapa calita si scursa, painea inmuiata si data prin masina de tocat, 2 oua, usturoiul dat pe razatoare, adaugam condiment special pentru chiftelute de la Fuchs, condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam si patrunjelul tocat marunt si amestecam totul bine, cu mainile pana obtinem o compozitie omogena.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Formam din compozitia rezultata chiftelute, cam de marimea unei nuci, pe care le dam prin faina.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelutele astfel formate, le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le lasam la prajit pana devin rumenii pe toate partile, dupa care le scoatem pe o farfurie in care punem un servetel absorbant pentru a inlatura excesul de ulei.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Pentru prepararea sosului, spalam si taiem prazul rondele.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Spalam rosiile.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Intr-o oala punem apa la fiert, punem rosiile in oala cu apa clocotita si le lasam cateva minutele, pana crapa coaja pe ele. Le scotem apoi pe o farfurie si le indepartam coaja, dupa care le taiem cubulete.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Intr-o tigaie punem untul la topit, adaugam prazul taiat rondele si il lasam la calit.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Dupa ce s-a calit adaugam peste el rosiile decojite si taiate cubulete, le lasam 4-5 minute la calit impreuna cu prazul.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Dupa 3 – 4 minute, condimenam cu sare si piper, adaugam zaharul, adaugam si 500ml apa si lasam sa fiarba 30 – 40 minute (acoperita cu capac la inceput, dupa care indepartam capacul) pana se evapora apa, dupa care stingem.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Pastele le punem la fiert pentru 4-5 minute, intr-o cratita cu apa clocotita si sare.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Dupa ce s-au fiert le scoatem intr-un strecurator si le lasam la scurs.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Dupa ce sosul este gata iar pastele sunt fierte, nu ne ramane decat sa adaugam pastele scurse peste sos si sa incepem sa le amestecam, cu ajutorul a doua furculite.
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos
Chiftelute de pui cu paste si sos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu