Ingrediente:
6 cartofi medii albi/rosii
2 cartofi dulci
Un praf de sare
1 lingurita vegeta
Ulei
Apa
Mod de preparare:
Spalam cartofii si ii curatam de coaja.
Taiem catofiorii cubulete, dupa care ii trecem pe sub un jet de apa pentru inlaturarea amidonului.
Punem cartofii intr-un vas de jena, ii condimentam cu o lingurita de vegeta, sare dupa gust, ii stropim cu ulei, eu am pus cam 150 – 200ml ulei, ii amestecam bine si turnam in vas apa pana la jumatate.
Acoperim cartofii cu capacul de la vasul jena si ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute. Dupa 20 minute, am indepartat capacul, i-am amestecat cu o lingura usor sa nu se sparga si i-am mai lasat pentru inca 20 – 25 minute, pana s-au rumenit (de aceasta data i-am introdus in cuptor fara capac). Aceasta reteta este foarte simplu de facut, usoara si delicioasa. Se servesc calzi.