Ingrediente:
1,200g cartofi noi
100g parmesan
150g unt
Ulei
3 cepe mari rosii
2 linguri faina
Sare si piper dupa gust
Patrunjel verde
Susan
Mod de preparare
Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam marunt.
Curatam ceapa si o taiem in bucati mari.
Spalam bine cartofii. Daca avem cartofi noi, la spalare, o parte din coaja o sa se indeparteze, daca avem cartofi vechi, nu le indepartam coaja, ii spalam doar.
Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Atentie cartofii se fierb in coaja, eu am folosit cartofi noi si de aceea par a fi curatati.
Adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba 10 minute.
Dupa 10 minute, scoatem cartofii intr-o strecuratoare la scurs. Daca avem cartofi noi, nu mai este nevoie sa indepartam coaja, daca folosim cartofi vechi, dupa firbere, curatam cartofii de coaja.
Taiem cartofii in bucati mari.
Punem cartofii intr-un castron incapator.
Adaugam peste ei, ceapa taiata bucati mari.
Condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Adaugam 2 linguri de faina.
Adaugam putin ulei, aproximativ 30ml – 50ml, cat sa ungem usor cartofii si ceapa.
Adaugam 100g parmesan.
Adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Apoi, amestecam toate ingredientele pana la omogenizare, ATENTIE sa nu zdrobiti cartofii.
Ungem foarte bine cu unt un vas termorezistent.
Turnam compozitia obtinuta in vas.
Deasupra compozitiei punem din loc in loc bucatele de unt.
Presaram susan deasupra cartofilor si dam la cuptor pentru 25-35 minute, pana se gratineaza cartofiorii frumos.
Asa arata cartofiorii, dupa ce sunt copti. Va recomand sa incercati reteta este delicioasa si usor de pregatit.