Ardei umpluți cu piept de pui, în sos tomat

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Ardei umpluți cu piept de pui, în sos tomat

Ardei umpluți cu piept de pui, în sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ingrediente:
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
10 ardei medii

Pentru umplutura:
800g piept de pui tocat
250g orez
1 ou
2 linguri ulei
Sare, piper, vegeta dupa gust

Pentru sos
1 conserva rosii in sos tomat (400g)
2 linguri zahar,
2 linguri faina + 4 linguri faina (pentru rantasul ce-l facem atat la ciorba, cat si la sos)
Ulei
Sare si vegeta dupa gust
Marar

Mod de preparare:
Se spala ardeii, se scot cotoarele cu un cutit, si se curate de seminte.
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Carnea se pune intr-un castron incapator, se adauga orezul spalat si ales in prealabil, se condimenteaza cu piper, sare si vegeta, adaugam 2 linguri de ulei si un ou. Se amesteca
toate ingredientele pana la omogenizare.
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Dupa ce am preparat umplutura, incepem sa umplem ardeii, folosindu-ne de o lingurita.
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Punem conserva de rosii in sos tomat intr-un bol, si o pasam cu blenderul. Dupa care adaugam 3 litri de apa peste pasta de rosii pentru a o dilua.
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Intr-o oala punem ulei in care adaugam 2 linguri de faina si o lasam foarte putin la rumenit. Turnam imediat sosul de rosii diluat cu apa. Condimentam cu vegeta si adaugam ardeii in oala. Daca este necesar, se mai adauga in oala apa cat sa acopere bine ardeii. Lasam totul la fiert la foc mic aproximativ o ora jumatate – doua.
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Dupa ce s-au fiert, scoatem ardeii, ii punem intr-un vas de yena si preparam sosul cu care ii vom acoperii.
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Intr-o cratita punem ulei, adaugam 4-5 linguri de fain ape care o lasam foarte putin la rumenit, dupa care adaugam cu polonicul ciorba in care au fiert ardeii. Adaugam 2 linguri de zahar, sare si pasam sosul rezultat cu blenderul.
Tocam marunt mararul si il adaugam si pe acesta in sos.
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Dupa ce dam sosul 1 – 2 minute in clocot, il turnam peste ardeii asezati in vasul de yena. Introducem vasul de yena in cuptor si lasam la foc mic aproximativ 15 minute, pana se gratineaza usor ardeii.
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu