Ingrediente:
1 pachet foietaj Morarita
750g branza dulce de vaci
3 oua
2 linguri de smantana
3 linguri gris
Sare, piper si chilly, dupa gust
1 legatura marar
Ulei pentru uns
Mod de preparare:
Punem branza de vaci intr-un castron, adaugm smantana si ouale. Condimentam bine cu chilly, sare si piper. Adaugam grisul si amestecam toate ingredientele. Tocam marunt mararul si-l punem peste compozitia rezultata, amestecam din nou pana la omogenizare.
Dupa ce am pregatit umplutura, desfacem pachetul de foietaj, care l-am tinut in prealabil la dezghetat la temperature camerei, ungem tava cu ulei si intindem prima foaie din pachet, astfel incat sa acopere uniform tava. Peste prima foaie punem umplutura de branza, dupa care punem cea dea doua foaie de foietaj – pe care am portionat-o in patratele – asezand-o patratel cu patratel in tava. Ungem patratelele cu pensula cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana vedem ca foietajul de ridica si prinde o culoare rumenie.