Ingrediente:
1 pachet foietaj
600g branza dulce de vaci
200g zahar tos
2 plicuri zahar vanilinat Dr. Qetker
2 esente de rom Dr. Qetker
Coaja rasa de la o lamaie
2 oua
30g gris
1 plic frisca Dr. Qetker
150ml lapte
Faina pentru pudrat suprafata de lucru
Margarina Rama pentru uns
Zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Intr-un castron punem branza, adaugam ouale, zaharul vanilinat, esentele de rom, zaharul tos si grisul dupa care amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.
Radem coaja de la o lamiae pe razatoarea mica si o adaugam peste compozitia obtinuta si amestecam din nou.
Batem praful de frisca cu 150ml lapte pana se intareste.
Adaugam frisca in compozitia de branza si amestecam pana la o omogenizare completa.
Topim margarina, eu o pun in cuptorul cu microunde cateva secunde.
Dupa ce s-a dezghetat foietajul, presaram cu faina suprafata de lucru, si intindem foietajul intr-o foaie foarte subtire, eu l-am intins aproape pe toata suprafata mesei de bucatarie si ungem foaia cu margarina topita.
Impartim in doua pe lung foaia de foietaj – ne vor iesi din aceste cantitati 2 serpi incolaciti – si incepem sa o umplem cu compozitia de branza. Punem branza intr-o parte a foi doar, de-a lungul foietajului si apoi incepem sa rulam cat putem de strans, insa atentie, rulam o data ungem cu margarina ruloul, rulam in continuare, ungem din nou si tot asa pana la capat. La capete il strangem putin, astfel incat sa nu ne iasa umplutura.
Cand am terminat de rulat primul rulou, il incolacim ca in fotografia de mai jos si il punem intr-o tava totunda tapetata cu foaie de copt si il ingem cu margarina pe toata suprafata.
Dupa ce am terminat cu primul foetaj rulat, trecem si la a doua jumatate de foietaj pe care o umplem, o rulam si o ungem la fel cum am procedat cu prima, dupa care, daca tava e destul de mare in diametru, il incolacim in continuare, la primul foietaj umplut, daca nu il punem in alta tava. Il coacem in cuptorul preincalzit la foc minim si mediu intre 25-35 minute pana vedem ca ia o culoare aurie si creste foietajul.