Muffins bicolore cu glazură de ciocolată

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Un muffin este o pâine mică, sub formă de tort. Muffins-urile au bazele rotunde, vârfuri rotunjite și, de obicei, sunt dulci. Acestea sunt, de obicei consumate la micul dejun, dar pot fi consumate la orice altă masă.

Muffins bicolore
Muffins bicolore
Muffins bicolore
Muffins bicolore
Muffins bicolore
Ingrediente:
Muffins bicolore
400g faina
200g zahar tos
4 oua
150ml lapte
130g unt
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
2 esente de rom Dr. Qetker
2 pliculete de vanilie Dr. Qetker

Glazura de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare:

Punem faina intr-un bol, adaugam pliculetul de praf de copt si amestecam pana la o incorporare completa.
Muffins bicolore
Intr-un bol punem untul, si il punem la topit in cuptorul cu microunde, il lasam pentru cateva secunde, pana vedem ca incepe sa se topeasca. Dupa topire il lasam sa ajunga la temperature camerei inainte de a-l incorpora in compozitie.
Muffins bicolore
Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul si mixam 5 minute pana isi tripleaza volumul.
Muffins bicolore
Muffins bicolore
In compozitia rezultata adaugam untul topit si racit in prealabil, laptele si mixam din nou pana la omogenizare.
Muffins bicolore
Muffins bicolore
Peste aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu spatula de jos in sus pana se inglobeaza totul.
Muffins bicolore
Muffins bicolore
Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale si o punem 2 castroane separate.
Intr-un castron – cu o parte din compozitie – adaugam 2 pliculete de zahar vanilinat si amestecam pana la incorporare.
Muffins bicolore
Muffins bicolore
In cea de a doua parte a compozitiei, adaugam esenta de rom si cacaoa si amestecam, pana la omogenizare.
Muffins bicolore
Dupa ce am obtinut ambele compozitii, tapetam cu hartiute o tava speciala pentru 12 muffins.
Muffins bicolore
Punem in fiecare hartiuta prima data din compozitia simpla cu vanilie (cea alba), suntem atenti sa repartizam compozitia astfel incat sa ajunga egal in toate cele 12 hartiute de muffins.
Muffins bicolore
Peste compozitia alba punem compozitia cu cacao, astfel incat sa ajunga egal pentru toate cele 12 muffins-uri.
Muffins bicolore
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt pentru 20-25 minute, la foc mic, apoi mediu. Se poate face testul cu scobitoarea, inainte de a scoate tava din cuptor pentru a fi siguri ca sunt coapte muffins-urile.
Muffins bicolore
Dupa ce s-au copt, scoatem muffins-urile pe un gratar si le lasam la racit, putem sa le ornam cu glazura de ciocolata, de orice culoare, zahar pudra sau orice altceva dorim.
Muffins bicolore
Muffins bicolore
Muffins bicolore
Muffins bicolore
Muffins bicolore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la glazuri ciocolati, paine dulce