Ingrediente:
2 oua
125g unt
100g zahar pudra
125g faina
125g stafide
Pentru inmuiat stafidele:
3 linguri apa
1 fiola esenta de rom
Mod de preparare:
Punem stafidele intr-un bol, adaugam esenta de rom si 3 linguri de apa si le lasam minim 30 minute sa se inmoaie.
Intr-un castron, punem untul taiat cubulete, adaugam zaharul pudra si le frecam spuma cu o spatula.
Adaugam apoi ouale si mixam, pana se inglobeaza.
Adaugam in compozitia rezultata faina in ploaie, mixam din nou, pana se incorporeaza, apoi adaugam stafidele si amestecam cu o spatula.
Dupa ce am obtinut compozitia, tapetam o tava cu hartie de copt si punem cate o lingurita din compozitie in tava la distanta de 3 cm una de alta.
Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Cand observam ca s-au rumenit usor pe margini, le scoatem din cuptor.
Le lasam la racit si le servim simple sau langa un ceai sau o cana cu cafea.
2 comentarii. Leave new
La inceputul negrilor ani ’80, cind rafturile erau goale, la Scala se gaseau vreo trei feluri de dulciuri, iar fursecurile astea aveau eticheta „Furstafide”. Rideam, dar era bucurie mare cind le gaseam.
Ce vremuri… Cei nascuti in 70, 75, poate, si-aduc aminte cu drag de copilarie, de gusturile ei..