Hribi – Pitoance – Mănătărci

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Hribi
Hribi
Hribi
Hribi sau Pitoance, Manatarci cum sunt cunoscute in unele zone, sunt ciuperci comestibile, care cresc salbatic prin padurile de fag si gorun, au palarioara de culoarea maro inchis sau bejuliu si piciorusul alb, unele exemplare ating marimi foarte mari.
Hribi
Hribi
Hribi
Le intalnim si in supermarket-uri, insa foarte rar, cel mai des le gasim in piata la tarani. Am inteles ca sunt un soi de ciupercute care sunt adunate de tarani si predate la centre speciale de colectare, ca apoi sa fie exportate pe bani frumusei in Franta, Italia.
Aceste ciupercute le-am descoperit de curand, nu am mai mancat pana acum, insa pot spune ca champignon-ul din supermarket-urile noastre nu se compara nici pe departe cu gustul hribilor. Preparati sunt atat de moi, ti se topesc in gura, au un gust minunat.
Hribi
Hribi
Hribi
O reteta cu hribi se gaseste aici. O ciulama de hribi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.