Hribi sau Pitoance, Manatarci cum sunt cunoscute in unele zone, sunt ciuperci comestibile, care cresc salbatic prin padurile de fag si gorun, au palarioara de culoarea maro inchis sau bejuliu si piciorusul alb, unele exemplare ating marimi foarte mari.
Le intalnim si in supermarket-uri, insa foarte rar, cel mai des le gasim in piata la tarani. Am inteles ca sunt un soi de ciupercute care sunt adunate de tarani si predate la centre speciale de colectare, ca apoi sa fie exportate pe bani frumusei in Franta, Italia.
Aceste ciupercute le-am descoperit de curand, nu am mai mancat pana acum, insa pot spune ca champignon-ul din supermarket-urile noastre nu se compara nici pe departe cu gustul hribilor. Preparati sunt atat de moi, ti se topesc in gura, au un gust minunat.
O reteta cu hribi se gaseste aici. O ciulama de hribi. 🙂
Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!