Ingrediente:
75g faina
25g zahar tos
Un praf de sare
2 oua
1 pliculet zahar vanilinat
110ml lapte
2 linguri zahar pudra pentru pudrat
60g unt pentru uns tava
Sucul de la ½ lamaie
Fructe de padure
Mod de preparare:
Intr-un castron punem faina, adaugam sarea, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat, ouale si laptele.
Mixam toate ingredientele cu mixerul, aproximativ 5 minute.
Intr-o tigaie cu diametru de 23cm, punem untul la topit.
Dupa ce untul se topeste, tragem tava de pe foc, turnam compozitia de pancake in tava si bagam tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, apoi mediu, pentru 20-25 minute.
Dupa 20-25 minute, pancake-ul a crescut foarte frumos.
Scoatem pancake-ul pe o farfurie, stoarcem lamaia peste pancake.
Pudram din pancake-ul abundenta cu zahar pudra.
Si in final presaram deasupra fructe de padure (eu am avut zmeura si afine). Puteti sa serviti pancake-urile cu orice altceva va place, frisca, siropuri, gemuri, ciocolata, diferite tipuri de topinguri.