Ingrediente:
570g conopida
300g broccoli
1 ceapa mare
1 morcov mare
275g kaizer
100g unt
Sare si piper dupa gust
Pentru sos:
50g smantana
50g faina
500ml lapte
2 oua
3 catei usturoi
500g branza feta
Unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Branza o maruntim sau o dam pe razatoarea mare.
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele.
Caizerul il taiem fasiute.
Curatam ceapa si o taim marunt.
Conopida si broccoli le spalam, le despartim in buchetele mai mici si le lasam 10 minute intr-un castron cu apa rece pentru a iesi eventualele impuritati.
Dupa 10 minute scoatem conopida si broccoli din apa si le punem la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Adaugam in oala la fier si morcovii taiati rondele si lasam totul la fiert, pana se inmoaie.
Dupa ce au fiert suficient, scoatem legumele intr-o strecuratoare si le dam sub un jet de apa rece.
Punem intr-o oala apa si un praf de sare, dam la foc si lasam sa inceapa sa fiarba. Cand apa da in clocot adaugam taietei lati si ii lasam la fiert.
Dupa ce au fiert, le scoatem intr-o strecuratoare si le dam sub un jet de apa rece.
Intr-o tigaie punem untul, adaugam ceapa si o lasam la calit.
Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam kaizerul si mai lasam la calit inca cateva minute pana ce kaizerul prinde o culoare usor rumenie.
Peste ceapa si kaizer daugam legumele fierte, taietei si amestecam.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam din nou.
Intr-un castron punem laptele, adaugam faina, smantana, ouale, usturoiul dat in prealabil pe razatoarea mica si mixam pana la omogenizare.
Ungem cu unt o tava rotunda.
Turnam in tava unsa legumele amestecate cu kaizerul si taieteii. Uniformizam la suprafata compozitia.
Apoi, turnam peste legume, sosul pregatit in prealabil.
Dupa ce am turnat si sosul, presaram deasupra budincii branza feta sfaramata, si dam la cuptor pentru 30-35 minute pana se rumeneste deasupra.
Dupa ce s-a copt, scoatem budinca din cuptor si o lasam 10 minute la odihnit, dupa care o servim. Este buna atat calda cat si rece.