Socată

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Socata
Socata
Socata
Socata
Socata
Ingrediente:
Socata
9 litrii apa
12 flori mari de soc
1 lamaie pentru taiat felii
4 lamai pentru stors
1kg zahar tos

Mod de preparare:
Luam florile de soc si le spalam foarte bine, pentru a nu mai ramane pe ele nici urma de praf sau musculita.
Socata
Spalam lamaile.
Socata
Taiem o lamaie rondele.
Socata
Stoarcem restul de 4 lamai.
Socata
Socata
Intr-un borcan mare de 10 litrii, punem 9 litrii apa rece si adaugam zaharul tos. Amestecam pana ce zaharul se dizolva cat mai mult.
Socata
Adaugam in bocan feliutele de lamaie, sucul stors de la cele 4 lamai, cojile stoarse de lamaie si florile de soc.
Socata
Amestecam cu o lingura cu coada lunga pana in fundul borcanului.
Socata
Acoperim borcanul cu o farfurioara si il lasam la fermentat 3-4 zile (gustati, si cand considerati ca este fermentata puteti sa o puneti in sticle). Puteti pune borcanul la soare, astfel ii grabiti putin fermentatia. In fiecare zi ameatecam din cand in cand in borcan.
Socata
Socata
Dupa 3-4 zile, scoatem florile de soc si lamaia din borcan, strecuram socata folosind o strecuratoare curata in care punem si o bucata de tifon. Socata gata strecurata o punem in sticle pe care le pastram in frigider. Socata este bautura mea preferata, este excelenta in fiecare zi dar mai ales in zilele toride de vara, turnata intr-un pahar cu gheata si cu o felie de lamaie.
Socata
Socata
Socata
Socata
Socata
Socata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mai multe rețete, referitor la lamai, socata din flori de soc
View My Stats