Ceai cu ghimbir, de casă

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ceai de ghimbir
Ingrediente:
ghimbir
lamaie
apa
miere

Ghimbirul este folosit, in special proaspat, fie ras, fie taiat felii. Rizomii proaspeti pot fi gasiti acum si in hipermarketurile noastre si pot fi pastrati cateva saptamani la frigider. Ei prezinta o coaja cu diferite nuante de cafeniu si un interior galben-deschis cu o aroma racoritoare, asemanatoare citricelor, dar cu un gust puternic, intepator si iute.

Mod de preparare:
Se ia o bucata mai mica din radacina de ghimbir (aproximativ 5 cm. un bulb), se spala bine sub jet de apa rece. Apoi se taie felii, sau se da prin razatoare. Se fierbe 1 l de apa si, cand apa fierbe, se pune ghimbirul feliat sau ras. Fierbem, in continuare, timp de un minut.
Ceai de ghimbir
Il putem consuma cu lamaie si, eventual, indulcit cu miere de albine.
Ceai de ghimbir
Nu se consuma seara, pentru ca este si un foarte bun energizant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la ghimbir pentru ceai