Ingrediente:
2 conserve de sardine in ulei
125g branza Philadelphia
Sucul de la ½ lamaie
Sare si piper dupa gust
50g unt
1 lingura pasta de masline
Marar verde
Pentru ornat:
3 oua
Cateva frunze de andiva
Marar verde
Boabe de piper rosu
Cateva felii de paine
Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 3 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert, le decojim, le lasam la racit apoi le taiem feliute pentru a le folosi la ornat.
Spalam si taiem marunt mararul proaspat.
Punem pestele in trecuratoare si il lasam sa se scurga de surplusul de ulei.
Dupa ce pestele s-a scurs, il mutam intr-un bol si il pasam cu mixerul vertical, pana obtinem o pasta.
Adaugam peste pasta de sardine untul taiat cubulete, 1 lingura pasta de masline, branza Philadelphia, condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam si sucul de la ½ lamaie, mararul verde tocat marunt si amestecam totul cu o furculita pana obtinem o pasta omogena.
Dupa ce pasta de sardine este gata, luam cateva felii de paine, daca doriti sa le dati un aspect mai festiv, taiati miezul feliilor cu un pahar, astfel incat sa va rezulte cerculete, ungeti cerculetele de paine cu pasta de sardine si deasupra ornati cu cate 1 feliuta de ou, o frunsulita de marar verde, un varf de frunza de andiva si o boaba de piper rosu. Bineinteles ca puteti orna in orice fel va place si doriti dumneavoastra. Este un aperitiv gustos foc si rapid, numai bun pentru a face parte dintre aperitivele pe care le puneti pe masa de sarbatori.