Ingrediente:
400g faina
250ml apa clocotita
Sare
Coditele de la 3 legaturi de ceapa verde (scallion este o varietate de ceapă tânără, denumită și ceapă verde ori ceapă de primăvară, tipic asiatică)
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Spalam ceapa si taiem coditele in rondele marunte.
Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc si turnam apa, pe care o dam in clocot inainte.
Incepem sa framantam aluatul, la inceput cu un tel, apoi cu mana, pana obtinem in final o bila de aluat elastic.
Acoperim aluatul rezultat cu o folie alimentara si o lasam la odihnit 45 minute.
Dupa 45 minute, indepartam folia de pe bila de aluat, o pudram cu putina faina si impartim aluatul in bilute de 100g fiecare. (mie mi-au iesit din aceasta cantitate 6 clatite ).
Pudram cu putina faina suprafata de lucru, luam cate o biluta, o intindem cu facaletul cat de subtire putem.
Cam atat de subtire ar trebui sa ajunga.
Dupa ce am intins clatita indeajuns, ungem toata suprafata cu ulei, folosindu-ne de o pensula.
Pudram intrega suprafata a claitei cu sare.
Presaram peste foaia de clatita coditele tocate de ceapa verde, dupa care rulam clatita si strangem ruloul rezultat la capete.
Ruloul rezultat il rulam in forma de cochilie de melc.
Infainam suprafata de lucru, luam fiecare cochilie, o aplatizam cu mana, dupa care o intindem cu facaletul pana ajunge la o grosime de 0,5 cm.
Luam o tigaie, antiaderena, o ungem cu ulei, iar cand uleul incepe sa sfaraie punem clatita in tigaie. Lasam clatitele la prajit si pe o parte si pe alta, pana devin rumenii.
Aceste clatite se servesc – de preferinta – calde, simple sau cu smantana sau orice alt sos.