Ingrediente:
Aceste cantitati, eu le-am folosit pentru 8 sandwich-uri:
500g carne de pui (puteti folosi orice carnita de pui preparata in prealabil, fiarta, prajita)
2 rosii
1 ceapa rosie mare
1 ardei iute
16 felii de paine cu cereale
2 casraveciori murati
Salata creata verde
Pentru maioneza:
1 galbenus crud
1 lingurita mustar
un praf de sare
ulei
2 linguri iaurt
Mod de preparare:
Carnita de pui (care trebuie sa fie preparata, in prealabil, fiarta, prajita oricum) o taiem marunt. Eu am folosit cateva bucatele de pui pane ramase de la masa de seara. Am dezosat carnita si am folosit-o.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem foarte marunt.
Spalam rosiile si le taiem feliute rotunde.
Castraveciorii murati ii scoatem din borcan, ii trecem pe sub un jet de apa, ii lasam la scurs si ii taiem rondele.
Ardeiul iute il spalam si il taiem foarte marunt.
Salata o trecem pe sub un jet de apa si o lasam la scurs.
Dupa ce am pregatit legumele si carnita, preparam maioneza. Intr-un bol punem un galbenus de ou, adaugam o lingurita de mustar si un praf de sare, amestecam, dupa care incepem sa turnam ulei putin cate putin amesecand intruna si energic.
Dupa ce s-a format maioneza, adaugam peste ea 2 linguri de iaurt si amestecam, pana la omogenizare.
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa asamblam sandwich-urile.
Pe o farfurie, punem o felie de paine, asezam peste un manunchi de salata verde, urmeaza cateva bucatele de carnita de pui, maioneza, ceapa, ardei iute, cateva rondele de castraveciori murati, o feliuta de rosie si deasupra acoperim cu o alta felie de paine. In mod normal cantitatile de ingrediente pe care le puneti intre cele 2 felii de paine pot fi dupa preferinte, mai mult sau mai putin din orice.