Ruladă de carne cu ciuperci

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aperitive
  3. Ruladă de carne cu ciuperci

Rulada de carne cu ciuperci
Rulada de carne cu ciuperci
Rulada de carne cu ciuperci
Rulada de carne cu ciuperci
Ingrediente:
Rulada de carne cu ciuperci
Pentru compozitia din carne:
800g carne tocata de porc
1 ou crud
usturoi granulat, busuioc, sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei, patrunjel verde, chilly dupa gust
4 felii paine
Lapte pentru inmuiat painea
Ulei pentru prajit

Pentru umplutura:
500g ciuperci
4 oua fierte tare
8 triunghiuri de branza topita
Sare, piper, vegeta, dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Punem carnea tocata intr-un castron, condimentam cu usturoi granulat, busuioc uscat, sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei si patrunjel, dupa gust. Adaugam in compozitie si 1 ou crud.
Rulada de carne cu ciuperci
Intr-o farfurie punem putin lapte rece, inmuiem cele 4 felii de paine, le stoarcem, le maruntim cat putem, le adaugam peste compozitia din carne si amestecam si framantam totul foarte bine pana devine o compozitie pastoasa. Condimentam si cu chilly amstecam cat sa se incorporeze condimentul in compozitie.
Rulada de carne cu ciuperci
Rulada de carne cu ciuperci
Rulada de carne cu ciuperci
Spalam ciupercile, le taiem feliute si le punem la calit intr-o tigaie cu ulei.. Condimentam cu sare, piper, vegeta, dupa gust.
Rulada de carne cu ciuperci
Dupa ce ciupercutele s-au calit, le punem la scurs intr-un strecurator. Cand s-au scurs le trecem intr-un bol si le pasam cu blenderul pana devin un piure. Ouale fierte le dam pe razatoarea mare, si le adaugam peste piureul de ciupercute si amestecam, pana la omogenizare.
Rulada de carne cu ciuperci
Cand avem pregatite cele doua compozitii trecem la umplerea rulazii.
Luam compozitia de carne o intindem cu mana pe un staniol, pana formam o patura dreptunghiulara, uniforma cu grosimea de aproximativ un centimetru. Peste patura de carne intindem compozitia de ciupercute cu ou.
Desfacem branzicile topite din staniol si le punem una dupa alta peste umplutura, cat mai aproape de marginea de unde incepem sa rulam rulada.
Dupa ce am asezat toate ingredientele corespunzator incepem sa rulam usor cu tot cu staniol. Apoi dezlipim usor staniolul de compozitia de carne si rulam in continuarea avand grija sa rulam cat de strans putem. Dupa ce am rulat, strangem usor capetii rulazii pentru a nu iesi umplutura la coacere.
Rulada de carne cu ciuperci
Punem rulada intr-o tava cu ulei, ungem rulada cu o pensula muiata in ulei si o dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora, la foc mic. Spre sfarsit putem marii eventual flacara pentru a prinde o crusta frumoasa. In timpul coacerii, se mai unge rulada din cand in cand cu ulei.
Rulada de carne cu ciuperci
Rulada o putem servi atat calda – langa o garnitura, cat si rece – ca aperitiv.
Rulada de carne cu ciuperci
Rulada de carne cu ciuperci
Rulada de carne cu ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu