Plăcintă grecească cu zucchini – Kourkouto

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto
Ingrediente:
Kourkouto
4 cepe verzi tocate
600g zucchini
150g faina
115ml ulei
5 oua
230g iaurt
1 pliculet praf de copt
200g branza feta
200g mozzarella
Patrunjel verde tocat
1 lingutita de boia dulce de ardei

Pentru deasupra:
12 rondele de zucchini
Boia dulce de ardei

Mod de preparare:
Spalam zucchini (nu indepartam coaja) si ii taiem cubulete mai mici.
Kourkouto
Dam mozarela pe razatoarea mare.
Kourkouto
Dam branza feta pe razatoarea mare.
Kourkouto
Spalam ceapa, ii indepartam mustatile si o taiem rondele.
Kourkouto
Intr-o cratita, punem ulei la incins, adaugam ceapa si o lasam la calit.
Kourkouto
Kourkouto
Dupa ce s-a calit indeajuns, adaugam cubuletele de zucchini, saram si lasam la calit pana acestia se inmoaie.
Kourkouto
Kourkouto
Dupa ce zucchini este calit, punem compozitia rezultata intr-o strecuratoare pentru a se scurge eventualul surplus de lichid.
Kourkouto
Punem ouale intr-un castron si le batem cu mixerul spuma.
Kourkouto
Kourkouto
Adaugam iaurtul, mozzarella si branza feta si mixam, pana la omogenizare.
Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto
Dupa ce am omogenizat bine, adaugam faina si praful de copt si mixam din nou, pana se incorporeaza complet.
Kourkouto
Kourkouto
In compozitia rezultata adaugam patrunjelul verde tocat marunt si ceapa si zuchinni caliti si raciti, in prealabil.
Kourkouto
Kourkouto
Condimentam cu o lingurita de boia de ardei dulce, piper sis are dupa gust si amestecam totul pana la o incorporare completa.
Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto
Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Kourkouto
Nivelam compozitia in tava frumos, cu un cutit.
Kourkouto
Deasupra, punem 12 rondele de zuchinni, dupa care pudram usor intreaga suprafata a placintei cu boia dulce de ardei.
Kourkouto
Kourkouto
Introducem placinta in cuptorul preincalzit, la foc mica poi mediu, pentru 20-25 minute, pana placinta va prinde o crusta usor auriu- rumenie. Dupa ce s-a copt, o scoateti din cuptor si o puteti servi atat calda, cat si rece. Este un aperitiv nemaipomenit de gustos si aratos.
Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto
Kourkouto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la kourkouto, placinta cu dovleac, zucchini