Ouă umplute cu salată boeuf

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Oua umplute
Oua umplute
Oua umplute
Oua umplute
Ingrediente:
Oua umplute
12 oua

Pentru umplutura:
350g mazare
250g sunca York
200g Cascaval Dalia
Sare si piper, dupa gust

Pentru maioneza:
1 lingurita mustar
1 galbenus ou crud
Un praf de sare
2 linguri smantana
Ulei

Mod de preparare:
Taiem in cubulete marunte sunca.
Oua umplute
Dam cascavalul pe razatoarea mica sau mare, dupa preferinte.
Oua umplute
Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.
Oua umplute
Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Oua umplute
Oua umplute
Peste maioneza obtinuta punem 2 linguri de smantana si amestecam pana se incorporeaza complet.
Oua umplute
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.
Oua umplute
Dupa ce ouale s-au racit, le taiem in 2 pe lung, scoatem galbenusurile, le mai scobim putin n interior cu un cutitas – daca este nevoie. Pentru a avea stabilitate pe platou si pentru a nu se inclina in parti, in partea bombata din exterior a oului, taiem o bucatica mica din albus, astfel incat sa devina plata si sa aibe stabilitate.
Oua umplute
Galbenusurile pe care le scoatem din ou precum si albusul scobit si partile ce pica de la indreptare, le punem intr-un castron si le pisam foarte marunt cu furculita.
Oua umplute
Peste aceste galbenusuri si albusuri pisate, adaugam cubuletele de sunca, mazarea scursa in prealabil si cascavalul ras si amestecam totul pana la omogenizare, usor fara a sparge bobitele de mazare.
Oua umplute
Adaugam peste compozitia rezultata maioneza preparata in prealabil si amestecam – intr-un singur sens pentru a nu se taia – pana se incorporeaza complet.
Oua umplute
Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam din nou si gata, aceasta este umplutura pentru oua.
Oua umplute
Oua umplute
Luam fiecare jumatate de ou in parte si o umplem cu cate o lingura cu varf din umplutura. Asezam ouale pe un platou frumos ornat – un efect frumos, pentru o masa festiva, ar fi sa folositi un pat de salata verde creata – deasupra oualor umplute presaram cascaval ras.
Oua umplute
Oua umplute
Oua umplute
Oua umplute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mai multe rețete, referitor la oua, salata boeuf
View My Stats