Cordon bleu din cotlet de porc, șuncă și cașcaval cu cartofi țărănești

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Cordon bleu
Cordon bleu
Cordon bleu
Cordon bleu
Ingrediente:
Cordon bleu
Pentru Cordon bleu:
14 felii de cotlet de porc fara os (cantitatea e dupa preferinte)
14 feliute cascaval (300g)
14 feliute sunca (350g)
2 oua
Sare si piper dupa gust
200g faina
300g fulgi de porumb
Ulei pentru prajit

Pentru cartofi taranesti:
8 cartofi medii
2 cepe
1 cutie rosii in sos tomat (400g)
2 linguri de zahar
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingura vegeta
Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:
Feliem cotletul, in cazul in care il cumparam bucata mare. Saram fiecare felie si o batem cu ciocanelul de batut carne si pe o parte si pe alta.
Cordon bleu
Cordon bleu
Cordon bleu
Luam feliile de sunculita, le indepartam membranele in care sunt invelite si le taiem fasiute subtiri.
Cordon bleu
Cordon bleu
Feliutele de cascaval le taiem si pe ele fasiute subtiri.
Cordon bleu
Intr-un castron spargem ouale, le batem cu telul si le condimentam cu sare si piper.
Cordon bleu
Cordon bleu
Intr-o farfurie punem cantitatea de faina necesara, iar in alta farfurie punem fulgii de porumb pe care ii faramitam, in prealabil, strangandu-i in pumn.
Cordon bleu
Cand avem totul pregatit incepem sa formam rulourile de cordon bleu.
Luam o feliuta de cotlet, punem intr-o parte a feliutei fasiute de sunca si cascaval si rulam strans pana la capat. Dupa ce am rulat inchidem capetele ruloului la fel ca la sarmale.
Cordon bleu
Cordon bleu
Cordon bleu
Cordon bleu
Dupa ce am facut toate rulourile, luam rand pe rand cate un rulou, il trecem prin faina, avand grija sa il infainam pe toata suprafata exterioara.
Cordon bleu
Dam apoi ruloul prin ou, tot asa, pe toata suprafata.
Cordon bleu
Si, la final dam ruloul prin fulgi de porumb..
Cordon bleu
Dupa ce am dat ruloul prin faina, ou si fulgi, il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil. Il lasam la prajit si pe o parte si pe alta pana prinde o crusta rumen aurie.
Cordon bleu
Cordon bleu
Alaturi de cordonul bleu putem servi o garnitura de cartofi. Curatam cartofii de coaja si ii taiem felii rotunde.
Cordon bleu
Cordon bleu
Ceapa o curatam si o taiem solzisor.
Cordon bleu
Punem cartofii intr-un castron incapator, adaugam peste ei ceapa, condimentam cu piper si sare dupa gust, adaugam vegeta, boiaua dulce de ardei si uleiul si amestecam totul.
Cordon bleu
Cordon bleu
Ungem o tava cu ulei, punem in ea cartofii astfel inbalsamati si ii punem la cuptor, acoperind tava cu folie de aluminiu. Lasam cartofii la cuptor astfel pregatiti timp de 20 minute.
Cordon bleu
Cordon bleu
Intre timp, pregatim sosul de rosii. Punem conserva de rosii in sos tomat, intr-un castron, pasam rosiile cu blenderul vertical, adaugam sare, dupa gust si 2 linguri de zahar.
Cordon bleu
Peste 20 minute de cand am bagat cartofii in cuptor, scoatem tava si adaugam sosul de rosii astfel obtinut peste cartofi. Bagam totul in cuptor si lasam pana vedem ca cartofii se inmoaie. Inainte cu 10 minute de a fi gata, scoatem folia de aluminiu de deasupra.
Cordon bleu
Cordon bleu
Cordon bleu
Cordon bleu
Cordon bleu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la cartofi taranesti, cordon bleu, prepararea cordon bleu