Ingrediente:
Pentru Cordon bleu:
14 felii de cotlet de porc fara os (cantitatea e dupa preferinte)
14 feliute cascaval (300g)
14 feliute sunca (350g)
2 oua
Sare si piper dupa gust
200g faina
300g fulgi de porumb
Ulei pentru prajit
Pentru cartofi taranesti:
8 cartofi medii
2 cepe
1 cutie rosii in sos tomat (400g)
2 linguri de zahar
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingura vegeta
Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Feliem cotletul, in cazul in care il cumparam bucata mare. Saram fiecare felie si o batem cu ciocanelul de batut carne si pe o parte si pe alta.
Luam feliile de sunculita, le indepartam membranele in care sunt invelite si le taiem fasiute subtiri.
Feliutele de cascaval le taiem si pe ele fasiute subtiri.
Intr-un castron spargem ouale, le batem cu telul si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o farfurie punem cantitatea de faina necesara, iar in alta farfurie punem fulgii de porumb pe care ii faramitam, in prealabil, strangandu-i in pumn.
Cand avem totul pregatit incepem sa formam rulourile de cordon bleu.
Luam o feliuta de cotlet, punem intr-o parte a feliutei fasiute de sunca si cascaval si rulam strans pana la capat. Dupa ce am rulat inchidem capetele ruloului la fel ca la sarmale.
Dupa ce am facut toate rulourile, luam rand pe rand cate un rulou, il trecem prin faina, avand grija sa il infainam pe toata suprafata exterioara.
Dam apoi ruloul prin ou, tot asa, pe toata suprafata.
Si, la final dam ruloul prin fulgi de porumb..
Dupa ce am dat ruloul prin faina, ou si fulgi, il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil. Il lasam la prajit si pe o parte si pe alta pana prinde o crusta rumen aurie.
Alaturi de cordonul bleu putem servi o garnitura de cartofi. Curatam cartofii de coaja si ii taiem felii rotunde.
Ceapa o curatam si o taiem solzisor.
Punem cartofii intr-un castron incapator, adaugam peste ei ceapa, condimentam cu piper si sare dupa gust, adaugam vegeta, boiaua dulce de ardei si uleiul si amestecam totul.
Ungem o tava cu ulei, punem in ea cartofii astfel inbalsamati si ii punem la cuptor, acoperind tava cu folie de aluminiu. Lasam cartofii la cuptor astfel pregatiti timp de 20 minute.
Intre timp, pregatim sosul de rosii. Punem conserva de rosii in sos tomat, intr-un castron, pasam rosiile cu blenderul vertical, adaugam sare, dupa gust si 2 linguri de zahar.
Peste 20 minute de cand am bagat cartofii in cuptor, scoatem tava si adaugam sosul de rosii astfel obtinut peste cartofi. Bagam totul in cuptor si lasam pana vedem ca cartofii se inmoaie. Inainte cu 10 minute de a fi gata, scoatem folia de aluminiu de deasupra.