Ingrediente:
1 conopida (marimea o decideti dumneavoastra)
2-3 oua (in functie de marimea conopidei)
2-3 linguri de faina
Sare si piper, dupa gust
1 lingurita vegeta (daca o preparati dumneavoastra in casa este si mai sanatoasa)
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Luam conopioda, ii indepartam frunzele, o spalam bine sub jet de apa si o punem pentru 30 minute inainte de a o gatii, intr-o oala cu apa rece in care am adaugat si o lingura de sare (este de preferat san u omiteti aceasta etapa pentru ca ajuta la eliminarea impuritatilor, daca or fi ele prin conopida).
Dupa 30 minute, luam o oala suficient de incapatoare, punem apa, adaugam 1 lingura sare si conopida. Lasam sa dea in clocot, intoarcem conopida pe ambele parti si lasam sa fiarba cateva minute pana intra furculita usor in ea.
Dupa ce a fiert, scoatem conopida pe o farfurie, dam peste ea un praf de sare si incepem sa o desfacem in buchetele, potrivite ca marime.
Intr-o farfurie, pregatim pane-ul, spagem ouale, condimentam cu sare si piper supa gust si cu un tel sau o furculita le batem spuma.
Adaugam apoi 2-3 linguri de faina, amestecam din nou cu telul pana se omogenizeaza bine.
Mai adaugam in aceasta compoizitie 1 lingurita de vegeta (optional) si amestecam bine din nou.
Incepem sa dam buchetelele de conopida, pe toate partile, prin aceasta compozitie de ou cu faina si condimente…
Apoi punem conopida la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Prajim conopida pe ambele parti, pana ia o culoare frumoasa, dupa care o scoatem pe un servet de hartie absorbanta pentru a scote surplusul de ulei.
Conopida pane este delicioasa, o putem servi ca atare, cu un strop de lamaie sau langa orice altceva dorim.