Ingrediente:
5 cartofi medii
Ulei
Sare (pentru a condimenta chipsurile, puteti sa mai folositi fulgi de chilly, praf de usturoi, boia de ardei sau orice alta aroma doriti, eu am preferat sa folosesc doar sare).
Mod de preparare:
Luam cartofii, ii curatam de coaja si ii spalam.
Urmeaza pasul cel mai important, dupa parerea mea, felierea cartofilor, cred ca reusita chipsurilor facute acasa sta in faptul ca felia de cartof trebuie sa fie foarte subtire.
Eu am feliat initial cartofii, dandui pe razatoare, insa nu am fost multumita de rezultat, feliile nu au iesit subtiri pe cat mi-am dorit, asa ca, in final, am pus la bataie aparatul de feliat mezeluri iar feliutele de cartofi au iesit foarte subtirele (asta datorita avantajului ca la acest aparat puteti regla cat de gros sau subtire doriti sa feliati).
Dupa ce am feliat cartofii, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am spalat sub jet de apa, dupa care i-am lasat putin la scurs..
Pasul urmator este prajirea chipsurilor.
Punem intr-o cratita ulei la incins (cam de vreo trei degete). Va recomand sa prajiti chipsurile in transe mai mici, ca sa se prajeasca asa cum trebuie, iar inainte de a pune feliile in uleiul incins, puneti fiecare transa de cartofi pe un servetel absorbant, iar cu un alt servetel tamponatii deasupra, astfel veti inlatura posibilul exces de apa.
Cand uleiul este indeajuns de incins, puneti feliile de cartofi in baia de ulei si lasati la prajit, amestecand din cand in cand cu o spumiera, invartind feliile pe toate partile.
Cand oservati ca feliutele de cartofi sunt prajite (puteti gusta), trebuie sa fie crispy, NU moi, exact ca un chips veritabil.
Scoateti chipsurile intr-un castron pe un servetel absorbant, pudrati cu sare sau cu orice alte arome sau condimente doriti si serviti, sunt delicioase si mult mai sanatoase decat cele din comert, isi mentin caloriile, ce-i drept, insa macar scapam de E-urile din ele. Chipurile care va raman (daca va mai raman) le puteti pastra in folie de aluminiu, pana a doua zi.