Ingrediente:
1 ardei verde mediu
1 ardei rosu mediu
1 ardei galben mediu
1 ceapa medie
Sare si piper dupa gust
1 dovlecel mic
6 oua
2 conserve de ton bucati in ulei
240g faina
200g gorgonzola (branza cu mucegai verde sau albastru)
100g ulei
1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Desfacem conservele de ton si scoatem tonul intr-un strecurator pentru a se scurge de ulei.
Branza cu mucegai o scoatem din ambalaj si o faramitam in bucatele mici.
Dovlecelul il spalam, il curatam si il taiem cubulete marunte.
Ardeii ii spalam, le indepartam cotoarele, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete marunte.
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si punem ceapa la calit.
Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam ardeiul taiat cubulete, amestecam si lasam la calit 5 minute.
Adaugam peste ceapa si ardei dovlecelul taiat cubulete marunte in prealabil, amestecam, turnam 250 ml apa si lasam totul pe foc pana scade apa.
Dupa ce legumele sunt facute, le scoatem intr-un strecurator si le lasam la scurs pentru a elimina din surplusul de ulei.
Intr-un castron punem ouale si le mixam bine.
Adaugam uleiul si mixam pana la omogenizare.
Amestecam intr-un castronel faina cu pliculetul de praf de copt si turnam acest amestec peste compozitia de oua mixate cu ulei. Mixam totul pana la omogenizare.
Peste aceasta compozitie adaugam branza cu mucegai, bucatelele de ton, ardeiul, ceapa si dovlecelul calite si amestecam.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam din nou si compozitia de chec este gata.
Ungem o forma termorezistenta sau o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia de chec in ea.
Introducem checul in cuptorul preincalzit si il lasamla copt pentru 30 minute.