Ingrediente:
600g tofu in saramura (2 cutii)
2 oua
Sare pentru oua, dupa gust
150g faina
1 lingurita boia dulce de ardei
1 lingurita chimen
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita oregano
Piper si chilly, dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Eu am avut tofu cu ardei in saramura, mi s-a parut prea sarata, asa ca am pus tofu in apa, la desarat pentru 30-40 minute. Dupa ce se desareaza (gustati, iar cand considerati ca este desarata, pe placul dumneavoastra) scoateti tofu din apa si o lasati putin la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs, taiati tofu in bastonase.
Intr-un bol, puneti faina, o lingurita de oregano, o lingurita de chimen, 1 lingurita de usturoi granulat, o lingurita de boia dulce de ardei, chilly si piper dupa gust si amestecati.
Intr-o farfurie batem cu furculita 2 oua si condimentam cu sare.
Luam rand pe rand cate un bastonas de tofu, il dam prin ou si il trecem prin faina.
Apoi il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Prajim bastonasele de tofu pe ambele parti.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie pe care punem un servtel absorban. Pot fi servite atat calde, cat si reci, simple sau alaturi de diferite sosuri sau garnituri, eu le-am servit alaturi de un sos de legume cu ghimbir.