Pizzette – Un fel de pizza

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Ingrediente:
Pizzette
Pentru aluat:
500g faina
250g apa calduta
1 plic drojdie uscata
40g unt
10ml ulei
1 lingurita zahar tos
1 lingurita sare

Pentru deasupra pizzettelor:
200g Pasta de tomate
1 lingura zahar tos
Chilly dupa gust
Masline
Mozzarella
Salam tip Sibiu

Mod de preparare:
Dam mozzarella pe razatoare, cantitatea ramane la gustul si aprecierea fiecaruia.
Pizzette
Feliem salamul.
Pizzette
Pregatim pasta de tomate. Punem pasta de tomate intr-o cratita, adaugam 1 lingura de zahar tos, condimentam cu chilly si piper dupa gust, amestecam si ii dam un clocot.
Pizzette
Aluatul pentru pizzzette eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingrediente in urmatoarea ordine: apa, untul topit, uleiul, pliculetul de drojdie uscata, zaharul tos, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, untul tiopit, uleiul, apa sis area si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana abtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru o ora, la loc caldut.
Pizzette
Dupa o ora, aluatul creste frumos.
Pizzette
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru, infainata usor in prealabil si intindem aluatul intr-o patura cu grosimea de 1cm.
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Incepem sa taiem pizzette cu o forma rotunda, sau cu un pahar sau o cana. Eu am folosit o forma cu un diametru de 10 cm. si am obtinut din aceasta cantitate de aluat 17 pizzette.
Pizzette
Pizzette
Luam fiecare pizzeta, in parte, si o ungem cu pasta de tomate, adaugam in ploaie mozzarella, o felita de salam si o maslina. Eu asta am folosit, dumneavoastra puteti pune deasupra pizzettelor orice altceva doriti.
Pizzette
Pizzette
Punem pizzettele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit 10-15 minute pana se coc.
Pizzette
Pizzette
Dupa 15 minute, pizzettele arata superb, de miros ce sa va mai spun… mmmm… o nebunie. Sunt excelente calde, insa si reci sunt minunate, le puteti pastra foarte bine intr-o punguta de plastic.
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette

Dupa cum vedeti, seamana cu o paine plata, de obicei rotundă, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mai multe rețete, referitor la pizza mica, preparare pizza, topping
View My Stats