Pizzette în foițe

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Pizzette în foițe

Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Ingrediente:
Pizzette
Pentru aluat:
300g faina
300g branza dulce de vaci sau ricotta
300g unt rece
Un praf de sare

Pentru uns deasupra:
60g pasta de tomate
1 lingurita oregano
2 linguri ulei
Parmesan

Mod de preparare:

Eu am folosit branza dulce de vaci pentru ca nu am avut ricotta prin casa, insa puteti folosi si ricotta. Puneti branza dulce sau ricotta la scurs.
Pizzette
Pregatiti intr-un bol parmesanul.
Pizzette
Untul, care trebuie sa fie rece, din frigider, il taiati cubulete.
Pizzette
Intr-un bol puneti 60g pasta de tomate, adaugati peste o lingurita de oregano uscat si 2 linguri de ulei de masline, dupa care amestecati totul pana se omogenizeaza.
Pizzette
Pizzette
Punem ingredientele pentru aluat in bolul unui robot de bucatarie (vom folosi lamele pentru taiat legume) in ordinea urmatoare: faina, sarea, untul taiat cubulete si branzica dulce de vaci (puteti folosi ricotta in locul branzicii).
Pizzette
Inchidem bolul robotului cu capacul si mixam aproximativ 2 minute. La inceput compozitia va devenii sfaramicioasa dupa care va devenii aluat.
Pizzette
Pizzette
Aluatul rezultat il impachetam intr-o folie alimentara sub forma unei bile compacte si il dam la frigider pentru 3 ore.
Pizzette
Dupa 3 ore, scoatem aluatul din frigider, indepartam folia alimentara si il asezam pe o suprafata infainata in prealabil si presaram putina faina si deasupra bilei de aluat.
Pizzette
Aplicam bilei de aluat cateva lovituri cu facaletul pentru a se intinde putin, dupa care intindem aluatul cu facaletul intr-o foaie de 8 mm grosime (atentie, nu trebuie sa intindeti foaia mai subtire de 8 mm pentru ca aluatul nu va mai creste la fel de bine in cuptor).
Pizzette
Pizzette
Dupa ce am intins foaia de aluat, taiem cu o forma rotunda cerculete ( eu am folosit un cerc cu diametru de 6cm).
Pizzette
Cerculetele de aluat, le punem intr-o tava tapetata in prealabil cu foaie de copt.
Pizzette
Ungem suprafata fiecarei pizzette cu sosul de rosii pregatit in prealabil.
Pizzette
Deasupra presaram peste fiecare pizzetta putin parmesan (atentie sa nu incarcati prea mult pizzetta pentru ca nu v-a mai creste la fel de frumos).
Pizzettele obtinute, le punem la copt in cuptorul preincalzit, la o temperatura de 180 grade, pentru 15 – 20 minute, atentie san u le ardeti, eu am patit-o cu o tava :))
Pizzette
Dupa ce s-au copt sunt gata de servit, bestiale, se despart in foite, foarte bune atat calde cat si reci. Se pastreaza de minune 3-4 zile intr-o punguta de plastic (daca mai ajung pana atunci). Un aperitiv rapid pentru atunci cand avem musafiri.
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la , ,