Pariziene cu brânză dulce

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Pariziene cu brânză dulce

Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Ingrediente:
Pariziene cu branza
Pentru umplutura:
450g branza dulce de vaca
1 ou
10 linguri zahar tos
2 fiole esenta rom Dr. Qetker
1 plic zahar vanilinat Dr. Qetker
1 lingura gris

Pentru aluat:
500g faina
1 pliculet drojdie uscata
70g zahar
260g lapte
50g margarina
Un varf de cutit de sare
1 ou

Susan si mac pentru presarat deasupra
1 ou si 100ml lapte pentru uns parizienele

Mod de preparare:
Punem branza intr-un castron, adaugam zaharul, esentele de rom, pliculetul de zahar vanilinat, un ou si amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi si o lingura de gris si omogenizam din nou totul.
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Aluatul l-am framantat si l-am dospit in masina de paine. Am pus toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine, laptele, pe care l-am incalzit putin, ou, margarina, zaharul tos, faina, drojdia si sarea. Am lasat aluatul timp de 1ora 30 minute in masina de paine (timp in care a framantat si a dospit).
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Dupa expirarea timpului, am scos aluatul pe un fund de lemn presarat cu putina faina, l-am impartit in sapte bilute, am intins fiecare biluta cu sucitorul in forma dreptunghiulara, am impartit imaginar pe lungime dreptunghiurile obtinute si am crestat o jumatate din dreptunghi in sase fasiute.
Am pus o lingura generoasa din umplutura de branza pe partea necrestata si am rulat, incepand de la umplutura, astfel incat fasiutele sa ramana in exteriorul rulourilor.
Rulourile astfel obtinute, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit pentru inca 45 minute.
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Intre timp, intr-un castronel spargem un ou si-l amestecam cu 100ml lapte. Dupa ce parizienele au dospit indeajuns, le ungem cu aceasta compozitie, presaram deasupra mac sau susan si le introducem in cuptorul preincalzit pentru 10-20 minute, pana se rumenesc frumos fara a se arde.
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza
Pariziene cu branza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la
Meniu