Ingrediente:
Pentru umplutura:
450g branza dulce de vaca
1 ou
10 linguri zahar tos
2 fiole esenta rom Dr. Qetker
1 plic zahar vanilinat Dr. Qetker
1 lingura gris
Pentru aluat:
500g faina
1 pliculet drojdie uscata
70g zahar
260g lapte
50g margarina
Un varf de cutit de sare
1 ou
Susan si mac pentru presarat deasupra
1 ou si 100ml lapte pentru uns parizienele
Mod de preparare:
Punem branza intr-un castron, adaugam zaharul, esentele de rom, pliculetul de zahar vanilinat, un ou si amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi si o lingura de gris si omogenizam din nou totul.
Aluatul l-am framantat si l-am dospit in masina de paine. Am pus toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine, laptele, pe care l-am incalzit putin, ou, margarina, zaharul tos, faina, drojdia si sarea. Am lasat aluatul timp de 1ora 30 minute in masina de paine (timp in care a framantat si a dospit).
Dupa expirarea timpului, am scos aluatul pe un fund de lemn presarat cu putina faina, l-am impartit in sapte bilute, am intins fiecare biluta cu sucitorul in forma dreptunghiulara, am impartit imaginar pe lungime dreptunghiurile obtinute si am crestat o jumatate din dreptunghi in sase fasiute.
Am pus o lingura generoasa din umplutura de branza pe partea necrestata si am rulat, incepand de la umplutura, astfel incat fasiutele sa ramana in exteriorul rulourilor.
Rulourile astfel obtinute, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit pentru inca 45 minute.
Intre timp, intr-un castronel spargem un ou si-l amestecam cu 100ml lapte. Dupa ce parizienele au dospit indeajuns, le ungem cu aceasta compozitie, presaram deasupra mac sau susan si le introducem in cuptorul preincalzit pentru 10-20 minute, pana se rumenesc frumos fara a se arde.