Gogoși napoletane cu crema pasticcera

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Ingrediente:
Zeppole Di San Giuseppe
Pentru zeppole:
500g faina
380g apa calduta
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar tos
1 plic zahar vanilinat
Un praf de sare
Ulei pentru prajit
Zahar tos pentru pudrat

Pentru crema pasticcera:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 plicuri vanilie
180g zahar
2 esente de rom (nu este obligatoriu)

Mod de preparare:
Aluatul eu l-am preparat in masina de facut paine – dar poate fi preparat foarte bine si fara masina – aici a fost framantat si dospit timp de 1 ora 30 minute. Am pus in cuva masinii de paine un urmatoarea ordine ingredientele: apa, zaharul, sarea, zaharul vanilinat, plicul de drojdie uscata si faina. Daca nu aveti masina de paine framantati aluatul cu mana si-l lasati la dospit 1 ora, la loc caldut. Atentie aluatul trebuie sa fie moale, nu se intinde in foaie, nu se lucreza cu mana, se ia cu lingura din el si se pune in tigaia cu ulei.
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Pentru a prepara crema pasticcera, punem intr-un castron 6 galbenusuri separate de albusuri, apaugam peste zaharul si le batem spuma cu mixerul pana isi tripleaza volumul.
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Adaugam zaharul vanilinat, si faina si mixam pana se incorporeaza complet.
Zeppole Di San Giuseppe
Intr-o cratita punem laptele, adaugam zaharul vanilinat, esentele de rom si il dam in clocot.
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Dupa ce da in clocot, il tragem deoparte turnam incet incet toata cantitatea de spuma de galbenusuri cu zahar si faina amestecand continu cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Punem cratita din nou pe foc amestecand continu pana vedem ca incepe sa se ingroase dupa care o luam de pe foc.
Zeppole Di San Giuseppe
Dupa ce aluatul a dospit, punem pe foc o tigaie cu mult ulei in ea, luam cu lingura din aluat si cu ajutorul altei linguri dam drumul aluatului in tigaie astfel incat sa iasa niste gogosele cat mai rotunde.
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Dupa ce s-au copt gogosile si pe o parte si pe alta, le scoatem pe un servetel de hartie absorbant, apoi le dam prin zahar tos, le taiem cu cutitul in doua pe jumatate, fara a le rupe de tot, si punem in ele cate o lingura de crema pasticcera. Se servesc atat calde cat si reci.
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe
Zeppole Di San Giuseppe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la crema pasticcera, gogosi napoletane