Gogoși Ciambelle (italienești)

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Gogoși Ciambelle (italienești)

Gogoși – Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Ingrediente:
Gogosi - Ciambelle
Pentru maia:
80g faina
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
50ml apa

Pentru aluat:
360g faina
120g zahar
Un praf de sare
1 plic zahar vanilinat Dr.Qetker
80g margarina Rama
2 oua intregi
2 galbenusuri

Ulei pentru prajit

Pentru ornat:
zahar pudra, glazura, dulceata

Mod de preparare
Intr-un castron punem 80g faina, 1 plic de drojdie uscata si 50ml apa. Framantam din aceste ingrediente o maia, pe care o crestam si o punem la dospit pentru 15 minute intr-un bol cu apa.
Gogosi - Ciambelle
In alt castron punem faina, zaharul tos, zaharul vanilinat, praful de sare, margarina, ouale intregi si galbenusurile separate si maiaua dospita. Framantam un aluat din toate aceste ingrediente si il lasam la crescut o ora.
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Dupa ce a crescut aluatul, il intindem intr-o patura cu grosimea de jumatate de centimetru si taiem – cu 2 forme rotunde cu diametru diferit – gogosile cu gaura inauntru. Le mai lasam la dospit 20 minute, pana isi dubleaza volumul si apoi le punem la prajit intr-o tava cu ulei incins. Le scoatem dupa ce s-au rumenit pe ambele parti. Le putem servi atat pudrate cu zahar cat si cu diverse glazuri sau dulceata.
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle
Gogosi - Ciambelle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu