Gogosi aromate

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Gogosi aromate

Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Ingrediente pentru gogoși aromate:
Gogosi aromate
125ml apa calduta
125ml lapte caldut
60g unt topit
3 galbenusuri
100g zahar tos
2 pliculete zahar vanilinat Dr.Oetker
Coaja rasa de la o lamaie
1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
500g faina
1 lingurita sare

Mod de preparare:
Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva, in ordinea urmatoare: apa calduta, laptele caldut, untul topit (in prealabil) in cuptorul cu microunde (atentie! sa nu fie fierbinte), galbenusurile, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamaie, pliculetul de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat la framantat si dospit – in total 1 ora 30 minute. Daca nu creste aluatul in acest timp, puteti sa il mai lasati la crescut fara nici o problema.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult), puteti framanta aluatul cu mana. Puneti ingredientele intr-un castron mai mare in urmatoarea ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, coaja rasa de lamiae, apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantati bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut. Lasati la dospit o ora sau mai mult, daca este nevoie.
Gogosi aromate
Dupa 1 ora si jumatate aluatul a crescut frumos.
Gogosi aromate
Turnam aluatul din cuva, pe planseta de lucru, infainata bine.
Gogosi aromate
Intindeti aluatul intr-o patura cu grosimea de 1cm.
Gogosi aromate
Dupa ce am intins foaia de aluat, cu ajutorul unei forme rotunde (poate fi o cana, un pahar), taiem cerculete. Aluatul din jurul cerculetelor, il adunam, il strangem intr-o bila pe care o framanam putin, cat sa devina omogena si intindem din nou o foaie din care putem decupa alte cateva gogosi.
Gogosi aromate
Dupa ce am taiat gogoselele, le lasam sa se odihneasca 30 minute.
Gogosi aromate
Gogoselele dupa 30 minute.
Gogosi aromate
Luam gogosile cu o spatula si le punem la prajit intr-o cratita sau tigaie cu ulei incins.
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Lasam gogosile sa devina aurii pe o parte apoi le intoarcem si pe cealalta parte (atentie sa nu le ardeti).
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Dupa ce gogosile au prins o culoare frumoasa, aurie, le scoatem pe o tava sau o farfurie pe care punem un servetel absorbant.
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate
Gogosi aromate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la
Meniu