Ingrediente:
Pentru umplutara:
300g carne de porc tocata
200g ciupercute
200g masline fara samburi
2 cepe medii
1 ou
1 lingurita vegeta
1 lingurita chimen macinat
Sare, piper si usturoi granulat dupa gust
Ulei pentru prajit
2 rosii mai micute
Mozzarella
Pentru aluat:
500g faina
1 lingutita zahar
½ lingurita sare
50 g margarina Rama
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
250g apa
Pentru uns:
1 ou
100 ml lapte
Mod de preparare:
Punem intr-o tigaie ulei la incins, adaugam carnea toccata, condimentam cu o lingurita vegeta, o lingurita chimen macinat, sare, piper si usturoi granulat dupa gust, si lasam totul pe foc pana carnea incepe sa se rumeneasca usor.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Spalam ciupercutele si le taiem marunt.
Intr-o tigaie punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam ciupercutele si lasam totul la calit.
Dupa ce ceapa si ciupercutele s-au calit bine, le punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.
Dupa ce s-au scurs, adaugam ceapa si ciupercutele in castron, peste carnea tocata pe care am prajit-o mai inaine. Adaugam un ou, maslinele si amestecam pana la omogenizare.
Aluatul eu l-am framantat di l-am dospit in masina de paine. Punem in cuva masinii de paine ingredientele in ordinea urmatoare: apa, zahar, sare, margarina, faina si drojdia. Am lasat aluatul in masina de facut paine 1 ora si 1/2, timp in care a framantat si a dospit.
Taiem mozzarella feliute.
Taiem rosiile feliute.
Dupa ce aluatul a dospit, intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa de lucru pudrata in prealabil cu faina. Impartim foaia pe lung in trei parti egale – ATENTIE nu o taiem, marcam doar cu cutitul. Partile de pe margine le franjuram, taind cu cutitul fasiute egale – mie mi-au iesit 26 fasiute pe o parte, 26 pe celalta.
Dupa ce am pregatit foaia de aluat, pe partea din mijloc – parte care nu am franjurat-o – punem umplutura din carnita, ceapa si ciuperci, preparata mai sus, peste punem feliute de rosii si peste rosii feliute de mozzarella.
Dupa ce am pus umplutura pe foaia de aluat, incepem sa aducem spre interior, peste umplutura, fasiutele de pe partile exterioare, una din stanga una din dreapta, ca o impletitura. La cele doua capete strangem putin aluatul pentru a nu iesi umplutura.
Intr-un bol spargem un ou si il amestecam cu 100ml de lapte.
Punem painica umpluta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu compozitia din ou si lapte si o punem in cuptorul preincalzit la foc incet, apoi potrivit pentru 50 – 60 minute, pana se coace si se rumeneste frumos deasupra. Se serveste calda, dar si rece. E o reteta delicioasa, usor de preparat.