Ingrdiente:
Pentru Zeppole:
400g faina
400g apa
80g margarina Rama
10oua
Un praf de sare
2 plicuri zahar vanilinat
Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru pudrat
Cirese confiate
Pentru crema pasticcera:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 plicuri vanilie
180g zahar
2 esente de rom (nu este obligatoriu)
Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem apa, margarina, zaharul vanilinat si sarea si punem totul pe foc. Lasam totul pe foc, pana se topeste margarina si da totul in clocot.
Cand incepe sa dea in clocot, tragem cratita deoparte si adaugam faina in ploaie, amestecand continu, pana se incorporeaza complet si se formeaza un aluat. Lasam aluatul rezultat la racit.
Cand aluatul este destul de rece – atat sa se poata lucra cu mana – incorporam ouale rand pe rand si amestecam continu, pana se inglobeza totul. Mai comod este sa folositi blenderul vertical, astfel nu riscam sa se formeze cocoloase, iar ouale se ingloglobeaza foarte bine in aluat.
Intr-o tigaie punem ulei la incins. Luam un sprit – pe care il folosim la ornat torturile cu crema, introducem in el aluat si spritam direct in tigaie aluatul, in uleiul incins formand un cerc. Prajim gogosile astfel formate si pe o parte si pe alta, dupa care le scoatem pe un servetel de hartie absorbent pentru a elimina surplusul de ulei.
Pentru a prepara crema pasticcera, punem intr-un castron 6 galbenusuri separate de albusuri, apaugam peste zaharul si le batem spuma cu mixerul pana isi tripleaza volumul.
Adaugam zaharul vanilinat, si faina si mixam pana se incorporeaza complet.
Intr-o cratita punem laptele, adaugam zaharul vanilinat, esentele de rom si il dam in clocot.
Dupa ce da in clocot, il tragem deoparte, turnam incet incet toata cantitatea de spuma de galbenusuri cu zahar si faina amestecand continu cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Punem cratita din nou pe foc amestecand continu, pana vedem ca incepe sa se ingroase, dupa care o luam de pe foc.
Dupa ce am terminat de pregatit atat gogosile, cat si crema, punem gogosile pe o farfurie, le pudram cu zahar pudra, punem deasupra gogosilor crema pasticcera si adaugam o cireasa confiata.
2 comentarii. Leave new
Reteta fara poze?
Ramona, nu inteleg la ce te referi..