Crostoli

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Crostoli

Iata o reteta de Crostoli. Crostoli sunt produse de patiserie italiene prăjite crocante, foarte populare în timpul sărbătorilor.
Crostoli
Crostoli
Crostoli
Ingrediente:
Crostoli
200ml frisca lichida
270g faina
1 pliculet zahar vanilinat
1 pliculet coaja de portocala sau lamaie

Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:
Punem frisca lichida intr-un castron.
Crostoli
Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si pliculetul de coaja de portocala, un praf de sare, faina, putin cate putin (nu toata dintr-o data) si framanatam pana obtinem o bila de aluat elastic si usor de lucrat.
Crostoli
Crostoli
Pe o suprafata de lucru, incepem sa intindem cu sucitorul aluatul, pana vom obtine o patura de aluat foarte foarte subtire ca si cea pentru paste.
Crostoli
Crostoli
Crostoli
Crostoli
Cu o rotita zimtata, taiem patura de aluat in patratele, iar in interiorul fiecarui patratel mai trasam cu rotita 2-3 liniute.
Crostoli
Crostoli
Crostoli
Patratelele obtinute din aluat, le vom praji intr-o cratita cu ulei incins, pe ambele parti, pana prind o frumoasa culoare aurie.
Crostoli
Dupa ce s-au prajit, le scoatem cu spumiera si le lasam la scurs pe servetele de hartie absorbanta, apoi le putem servi ca atare sau pudrate cu zahar, ori alaturi de un strop de gem… mmmm un deliciu.
Crostoli
Crostoli
Crostoli
Crostoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la
Meniu