Iata o reteta de Crostoli. Crostoli sunt produse de patiserie italiene prăjite crocante, foarte populare în timpul sărbătorilor.
Ingrediente:
200ml frisca lichida
270g faina
1 pliculet zahar vanilinat
1 pliculet coaja de portocala sau lamaie
Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Punem frisca lichida intr-un castron.
Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si pliculetul de coaja de portocala, un praf de sare, faina, putin cate putin (nu toata dintr-o data) si framanatam pana obtinem o bila de aluat elastic si usor de lucrat.
Pe o suprafata de lucru, incepem sa intindem cu sucitorul aluatul, pana vom obtine o patura de aluat foarte foarte subtire ca si cea pentru paste.
Cu o rotita zimtata, taiem patura de aluat in patratele, iar in interiorul fiecarui patratel mai trasam cu rotita 2-3 liniute.
Patratelele obtinute din aluat, le vom praji intr-o cratita cu ulei incins, pe ambele parti, pana prind o frumoasa culoare aurie.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem cu spumiera si le lasam la scurs pe servetele de hartie absorbanta, apoi le putem servi ca atare sau pudrate cu zahar, ori alaturi de un strop de gem… mmmm un deliciu.