Crocănțele

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Crocănțele

Crocănțele
Crocantele
Crocantele
Crocantele
Crocantele
Ingrediente:
150g faina
60ml ghee ( https://gourmandine.ro/mancaruri-diverse/ghee-unt-clarefiat/ )
60ml apa
1 praf de sare
Ghee pentru uns
Ulei pentru prajit

Pentru sirop:
500ml apa
250g zahar tos
Crocantele
Mod de preparare:
Pentru sirop, punem apa intr-o craticioara, adaugam zaharul, si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste si incepe sa se formeze un sirop, dupa care tragem craticioara de pe foc si lasam siropul deoparte.
Crocantele
Pentru prepararea aluatului, punem intr-un castron faina, adaugam un praf de sare si 60 ml ghee.
Crocantele
Crocantele
Incepem sa amestecam usor cu o lingura, pana se inglobeaza ghee in faina.
Crocantele
Adaugam apoi 60ml apa si amestecam totul, cu mana, pana obtinem o bila compacta de aluat.
Crocantele
Crocantele
Impartim aluatul rezultat in 7 bilute egale, fiecare biluta cantarind aproximativ 38,5 g.
Crocantele
Luam fiecare biluta in parte, o punem pe planseta, o presam pitin cu palma, dupa care o intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie.
Crocantele
Crocantele
Foaia obtinuta trebuie sa fie foarte subtire, rotunda, cu un diametru de aproximativ 20 cm.
Crocantele
Crocantele
Crocantele
Dupa ce am intins din cele 7 bilute, 7 foi subtiri, luam fiecare foaie de aluat si o ungem cu o pensula inmuiata in ghee.
Foaia 1, o ungem cu ghee.
Crocantele
Foaia 2 o punem peste foaia 1 si o ungem cu ghee.
Crocantele
Foaia 3 o punem peste foaia 2 si o ungem cu ghee.
Crocantele
Foaia 4 o punem peste foaia 3 si o ungem cu ghee.
Crocantele
Foaia 5 o punem peste foaia 4 si o ungem cu ghee.
Crocantele
Foaia 6 o punem pestefoaia 5 si ungem cu ghee.
Crocantele
Si in final, foaia 7 o punem peste foaia 6 si o ungem cu ghee.
Crocantele
Crocantele
Dupa ce am pus toate cele 7 foi una peste alta, si le-am uns pe fiecare cu ghee, incepem sa le rulam. Ruloul reziltat il punem in frigider pentru 30 minute, pentru a se intarii putin si a ne fi mai usor sa il taiem apoi in rondele.
Crocantele
Dupa ce il scoatem din frigider, taiem ruloul in rondelede cu o grosime maxim de 1cm.
Crocantele
Crocantele
Fiecare rondea obtinuta o intindem usor cu sucitorul, pana ajunge la un diametru de aproximativ 5cm.
Crocantele
Crocantele
Rondelele, astfel formate, le punem la prajit, in baie de ulei, pe care il incingem bine in prealabil. Lasam rondelele la prajit pe ambele parti pana devin aurii.
Crocantele
Dupa ce s-au prajit sufficient, le scoatem pe un servetel absorbant, si le lasam putin la scurs.
Crocantele
Dupa ce s-a eliminate surplusul de ulei, le punem in siropul preparat mai inainte si le lasam 1 minut, intorcandu-le pe toate partile.
Crocantele
Apoi le scoatem cu paleta pe o farfurie si sunt gata de servit.
Crocantele
Crocantele
Sunt niste crocantele delicioase si foarte fragede. Pofta buna!!
Crocantele
Crocantele
Crocantele
Crocantele
Crocantele

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la
Meniu