Covrigi dulci, unși cu ou, lapte, și zarăr brun

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Covrigi dulci, unși cu ou, lapte, și zarăr brun

O reteta delicioasa de covrigi dulci, usor de preparat.
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Ingrediente:
Covrigi dulci
125ml apa calduta
1ou
25g unt
120g zahar tos
1 lingura de miere
1 pliculet de drojdie uscata Dr.Qetker
Coaja rasa de la o portocala
425g faina
1/2 lingurita sare

Pentru uns si presarat deasupra:
1 ou
50ml lapte
Zahar brun

Mod de preparare:
Eu am framantat si dospit aluatul in masina de paine.
Pentru a prepara aluatul eu am pus in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa calduta, oul, untul (pe care il topim in cuptorul cu microunde si il lasam sa se raceasca), zaharul tos, lingura de miere, drojdie uscata, coaja rasa de la o portocala, faina, 1/2 lingurita sare. Aluatul a fost framantat si a dospit timp de 1 ora jumatate.
Daca nu aveti masina de facut paine, il puteti framanta aluatul foarte bine si cu mana. Puneti intr-un castron, in ordinea urmatoarele ingredientele: faina, drojdia uscata, adaugati apa calduta, ouale, untul topit si racit, mierea, coaja rasa de portocala, zaharul tos, sarea si framantati bine timp de 20 minute, dupa care il puneti la dospit 1 ora, la loc caldut, sub niste prosoape.
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Dupa ce aluatul a dospit, turnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata, intindem aluatul intr-o foaie de 0,5cm – 1cm grosime, rulam foaia pe lung, dupa care taiem ruloul obtinut in 9 rondele.
Covrigi dulci
Luam fiecare rondea in parte, o intindem intr-un snur, de cca 30-35cm lungime. Petrecem capetii snurului crucis, dreptul spre stanga si stangul spre dreapta, si continuam sa rasucim capetii in jurul cercului format, pana ajungem sa unim capetele snurului si sa le alipim.
Covrigi dulci
Formam covrigii, rand pe rand, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit o ora.
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Intre timp, intr-un bol, punem un ou, 50ml lapte si amestecam.
Covrigi dulci
Dupa o ora, covrigii au crescut frumos.
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Ii ungem cu o pensula cu oul amestecat cu lapte.
Covrigi dulci
Deasupra lor presaram zaharul brun si ii introducem in cuptorul preincalzit, pentru cca 25 minute pana devin rumen-aurii..
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci
Covrigi dulci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la
Meniu