Rețeta românească mai poartă denumirea de Bucte, iar în Germania, de Buchteln, cea de față fiind preparată după varianta slovenă – Buhteljni.
Ingrediente:
500g faina
2 oua
200ml lapte
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
Un praf de sare
50g zahar tos
100g margarina
1 lingurita miere
Pentru umplut:
Gem, nutella
Pentru pudrat:
Zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul, este minunat, iasa atat de pufos, moale si usor dupa copt. Eu am framantat si dospit aluatul in masina de paine timp de 1 ora 30 minute. Daca nu aveti masina, il puteti framanta foarte bine si cu mana, dupa care, il puneti la dospit 1 ora.
Pentru a prepara aluatul, eu am pus in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, ouale, zaharul, sarea, drojdia, margarina si faina. A framantat si a dospit timp de 1 ora jumatate.
Dupa dospire, infainam suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie subtire cu o grosime de circa jumatate de centimetru.
Taiem aluatul in patratele de 8cm/8cm.
Pe fiecare patratel punem putina umplutura, gem sau nutella, ce ne place. Eu am facut si cu gem de visine si cu nutella.
Impachetam patratele in forma de plic, unim doua cate doua colturile opuse ale patratelelor
Punem placintutele intr-o ava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut o ora.
Dupa o ora, le ungem cu margarina topita si le punem in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.
Dupa ce s-au copt, le scoatem pe un platou si le pudram cu zahar pudra. Calde sunt nemaipomenite atat de pufoase… sunt foarte bune chiar si dupa 3 zile.