Brioșe cu șuncă și brânză Gorgonzola

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Brioșe cu șuncă și brânză Gorgonzola

Brioșe cu șuncă și brânză Gorgonzola
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Ingrediente:
Briose cu sunca si gonzola
500g faina
250ml lapte caldut
50g unt
Un praf de sare
1 pliculet de drojdie uscata
200g branza gorgonzola
1 lingura oregano uscat
1 lingurita zahar tos
1 ou
100g sunculita
Ulei pentru prajit

Pentru uns si presarat:
50ml lapte
1 galbenus
Susan

Mod de preparare:
Taiem gorgonzola in cubulete.
Briose cu sunca si gonzola
Sunculita o taiem bucatele marunte.
Briose cu sunca si gonzola
Intr-o tigaie punem ulei, adaugam sunculita si o lasam la prajit, pana ia o tenta aurie.
Briose cu sunca si gonzola
Dupa ce s-a prajit, scoatem sunculita pe o farfuriara, daca este prea mult ulei in tigaie, o punem mai intai la scurs intr-o strecuratoare.
Briose cu sunca si gonzola
Pregatim si compozitia pentru uns briosele. Punem intr-un castronel un galbenus crud, adaugam 50ml lapte si amestecam pana la omogenizare.
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Aluatul pentru briose eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingrediente in urmatoarea ordine: laptele caldut, pliculetul de drojdie uscata, oregano, zaharul, oul, untul taiat cubulete, branza gorgonzola, sunculita, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, faceti cu mana o gropita in mijloc, adaugati laptele caldut, pliculetul de drojdie uscata, oregano, zaharul tos, oul, untul taiat cubulete, branza gorgonzola, sunculita, faina si un praf de sare si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana abtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 1 ora, la loc caldut.
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Dupa o ora, aluatul a crescut frumos.
Briose cu sunca si gonzola
Infainam usor suprafata de lucru si turnam aluatul pe ea.
Briose cu sunca si gonzola
Intindem aluatul intr-o foaie.
Briose cu sunca si gonzola
Rulam foaia.
Briose cu sunca si gonzola
Taiem ruloul obtinut in 16 rondele.
Briose cu sunca si gonzola
Ungem o tava (cu forme, de briose) cu ulei si o tapetam cu faina.
Briose cu sunca si gonzola
In fiecare forma punem cate o rondea de aluat, intindem usor aluatul in forma, dupa care lasam briosele la crescut 1 ora, la loc caldut.
Briose cu sunca si gonzola
Dupa o ora, ungem briosele cu compozitia rezultata din galbenus si lapte, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit si laasam la copt 25-30 minute, la foc mic spre mediu.
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Dupa ce briosele au prins o culoare rumenie, scoatem tava din cuptor si scoatem briosele din forme. Se servesc atat calde, cat si reci. Se pastreaza excelent intr-o punguta.
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola
Briose cu sunca si gonzola

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu