.

Cozonac Rosenkrantz

Reteta preluata de la Gabriela

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Ingrediente:

Cozonac Rosenkrantz

Pentru aluat:
400g faina
2 oua intregi
2 pliculete zahar vanilinat
Coaja rasa de la o lamaie
2 fiole esenta de rom
110ml lapte
1 pliculet drojdie uscata
75 g zahar tos
Un praf de sare

Pentru crema de unt:
130g unt
150g zahar tos

60-70g nuca pentru umplut

250g zahar tos pentru caramelizat (daca nu doriti ca, cozonacul sa fie prea crocant in exterior, caramelizati o cantitate mai mica de zahar aproximativ 150g)

Mod de preparare:
Pentru ca au fost si persoane care nu au agreat aceasta reteta din cauza faptului ca, cozonacul este prea crocant in exterior(aceasta proprietate fiind data de zaharul caramelizat care dupa ce se intareste se transforma in krantz), tin sa precizez de la bun inceput ca acest cozonac nu este ca si cel clasic pufos si moale in totalitate, este pufos in interior si crocant in exterior.

Astea fiind spuse sa incepem reteta…

Alegem samburii de nuca.

Cozonac Rosenkrantz

Tapetam o tava cu hartie de copt, imprastiem samburii de nuca pe fundul tavii si ii dam la cuptor penru 4-5 minut, la foc iute, sa se prajeasca putin (atentie sa nu se arda). Aceasta operatiune de prajire a samburilor de nuca nu este obligatorie, eu i-am prajit pentru ca parca au un gust mai bun, dar la fel de bine merg si samburii de nuca cruzi.

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Dupa ce am prajit samburii, i-am pus intr-un robot mai mititel si i-am tocat foarte putin, nu trebuie sa fie maruntiti de tot.

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Pentru prepararea “cremei de unt”, punem untul intr-un castron, adaugam cele 150g zahar tos si mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o pasta.

Cozonac Rosenkrantz

Luam o cratita cu diametrul de 24cm, turnam in ea cantitatea de zahar pentru caramelizat, respective 250g, punem pe foc si lasam sa se caramelizeze zaharul, amestecand cu o lingura de lemn (atentie sa nu ardeti caramelul).

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Dupa ce zaharul s-a carmelizat, tapetam uniform si peretii cratitei cu caramel, apoi punem cratita deoparte si incepem sa pregatim aluatul.

Cozonac Rosenkrantz

Eu am pus aluatul la framantat in masina de facut paine, pentru ca este mult mai simplu. Am pus in cuva ingredientele pentru aluat in urmatoarea ordine: laptele incalzit putin (nu fierbinte), pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos, fiolele de esenta de rom, coaja rasa de la o lamaie, 2 oua intregi, pliculetul de drojdie uscata, faina cernuta in prealabil si un praf de sare. Am lasat aluatul DOAR la framantat pentru 30 minute, pana s-a oprit masina din framantat, apoi NU am lasat sa dospeasca ci am inceput sa formez cozonacul.
Daca nu aveti masina de facut paine, puteti foarte bine sa framantati cozonacul si cu mana. Cerneti faina intr-un castron, faceti o gaura in mijlocul ei si adaugati ouale, 2 fiole esenta de rom, coaja rasa de la o lamaie, 2 pliculete de zahar vanilinat
Intr-un alt castron, se toarna laptele caldut, 75g zahar tos, pliculetul de drojdie uscata si se amesteca pana se dizolva zaharul si drojdia. Fara a se lasa la dospit, se adauga putin cate putin acest amestec de lapte, zahar si drojdie, peste faina amestecata cu celelalte ingrediente in prealabil. Se framanta aluatul intre 10 – 15 minute dupa care, FARA A SE LASA LA DOSPIT, incepem sa formam cozonacul.

Cozonac Rosenkrantz

Am pus aluatul pe o planseta, nu am infainat planseta, am aruncat doar asa, un praf.

Cozonac Rosenkrantz

Intindem din aluat o foaie dreptunghiulara de aproximativ 25/36cm, groasa de 1cm.

Cozonac Rosenkrantz

Ungem uniform foaia de aluat cu “crema de unt si zahar” preparata mai inainte.

Cozonac Rosenkrantz

Deasupra cremei, presaram nuca din belsug, astfel incat sa acopere intreaga suprafata a foii de aluat uniform, apoi se preseaza usor cu palma astfel incat nuca sa se lipeasca de stratul de crema.

Cozonac Rosenkrantz

Rulam foia de aluat.

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Apoi o taiem in 6 rondele (eu mi-am calculat sa-mi iasa 6 rondele de 6 cm fiecare).

Cozonac Rosenkrantz

Asezam rondelele in picioare, in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Atentie, asezati rondelele uniform, sa spunem “in forma de floare”, lasati spatii intre ele, pentru ca vor fi lasate la dospit si vor creste, iar spatiiile se vor umple.
Am mai remarcat ca la crescut, rondelele au tendinta sa se desfaca,asezati-le in cratita astfel incat capatul din exterior al fiecarei rondele sa fie spre peretele cratitei, astfel nu va mai avea tendinta sa se desfaca.

Cozonac Rosenkrantz

Dupa ce am asezat rondelele in cratita, acoperiti cratita cu o folie alimentara pentu a crea un mediu ermetic si lasam cozonacul la crescut 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curent.

Cozonac Rosenkrantz

Dupa o ora, cozonacul arata nemaipomenit, a crescut foarte frumos.
Indepartam folia alimentara de pe cratita si fara a unge cozonacul cu absolut nimic, il introducem in cuptorul preincalzit. Lasam la copt intre 35-40 minute, la 180grade Celsius, eu neavand cuptor cu gradatie, l-am lasat la copt, la foc mic spre mediu.

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Dupa 40 minute, cozonacul meu arata SUPERB, mai ca nu imi mai venea sa-l rastorn din cratita.

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonacul se rastoarna din cratita, pe un platou, cat este fierbinte, foarte repede, pentru ca daca zaharul caramelizat apuca sa se raceasca, se va intari si asta va face imposibila desprinderea cozonacului.
Este un cozonac absolut extraordinar, pe langa ca este foarte pufos in interior, crocant in exterior,  este si tare aratos. Va recomand sa-l incercati cat mai repede, nu o sa regretati :)

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

S-ar putea să-ţi placă şi alte reţete:

Dragi vizitatori,
Dacă, la vizitarea unor reţete, fotografiile nu apar, în cazul când folosiţi Firefox, eliminaţi cache-ul şi cookie-urile din browser.
"Clear the Cache":
- Tools > Options > Advanced > Network > Offline Storage (Cache)> "Clear Now"
"Remove Cookies":
- Tools > Options > Privacy > Cookies: "Show Cookies" (Remove individual cookies)

Comments

  1. Chiar daca a trecut Pastele am sa incerc si eu aceasta reteta pentru ca arata prea frumos !!
    Sper sa-mi reuseasca, mai ales ca reteta nu este asa complicata.

  2. Marika Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Are un aspect foarte frumos sisigur este si foarte gustos.Am sa incerc si eu.Tin sa multumesc pentru retetele minunate.

  3. ca intotdeauna,arata spendid,ca sunt convinsa ca gustul e pe masuta !eu sunt carcotasa in scris,de felul meu,dar tie mi se pare greu sa-ti gasesc lucruri de carcotit,mai ales ca pozele sunt superbe ! felicitari ! ca nici nu apuc sa citesc reteta bine,ca sunt fermecata de poze !transmit tot ce au de transmis !nu stiu care bloguri sunt in top,dar al tau musai sa fie,prin continut poze in acelasi timp .
    Felicitarile mele maxime !

  4. am stat sa ma gandesc ce legatura are prajitura asta,sau istoria ei cu hamlet ! am sa cercetez.

  5. am aflat,nu are nici una,decat de nume.rosencrantz inseamna ghirlanda de trandafiri.si probabil zaharul ala de deasupra e de la crantz.

  6. Buna! Arata grozav. Vroiam sa te intreb ceva: vad ca folosesti mult masina de paine pentru framantarea aluatului. Nu ai si niste retete bune de paine pt masina asta? Am primit recent una si painea nu iese 100% cum as vrea. Mersi.

  7. Draga mea, eu am crezut ca ai scris a mine numai asa ca l-ai facut si tu…Si tie ti-a iesit foarte pufos si mumos. Da, rosenkranz inseamna ghirlanda de trandafiri si in rest nimic. PS: M-am chinuit 15 minute pina am scris comentariul, de cind ai bagat reclama noua portocalie, face firefox pe nebunul.Se incarca greu si mi sa blocat pc-ul de 2 ori. Acum scriu dde pe laptop,Trebuie neaparat sa faci melcisorii mei Copenhaga cu martipan, o bunatate. O seara placuta si te mai astept pe la mine.I tzuc you dulce, Cami

  8. claudia Romania Google Chrome Windows says:

    vai de mine ce apetisant arata!!! felicitari :wink:

  9. mihaela idriceanu Italy Internet Explorer Windows says:

    L-am facut si eu de doua ori pana acum;vreau sa spun ca mi-a intrecut cu mult asteptarile!
    minunate poze,le asteptam pe FB! :wink:

  10. mariana European Union Opera Windows says:

    am avut invitati la masa…si din lipsa de idei am cautat ceva apetisant la tine pe site. pentru ca am vazut cozonacul …si arata asa de bine..am zis sa incerc sa-l fac si eu…mi-a iesit superb…iar prietenele mele mi-au spus ca nu au mancat un cozonac mai bun :) am facut mai multe retete postate de tine si toate au iesit foarte bune..felicitari pentru site, si multumim ca cel putin mie imi esti de foarte mare ajutor. numai bine.

  11. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Geta, acest cozonac este delicios, asta pe langa faptul ca are si un aspect frumos. Puppp si spor la reteta!! :wink: :wink:

  12. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Marika, cozonacelul este absolut minunat, spor la reteta si ma bucur ca iti plac in general retetele de pe Gourmandine!! Puppp!

  13. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Pansy, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase scrise mai sus, esti tare draguta, cu siguranta am si eu defectele mele, pe ici pe colo :wink: , … ghirlanda de trandafiri… frumoasa denumire, potrivita cu gustul delicios si aspectul minunat al cozonacului! Pupppp!!

  14. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Anuta, pe site la categosriile Aluaturi sarate si Aluaturi dulci sunt o sumedenie de retete la care am folosit masina de facut paine pentru dospit si framantat .
    Eu nu coc in masina de facut paine niciodata, din doua motive, gustul painii nu este deloc acelasi ca gustul painii coapte in cuptor si doi, daca coci in cuptor, poti da painicii orice forma doresti.
    Retetele pe care eu le-am framantat si dospit in masina de paine, nu sunt retete speciale pentru masina de facut paine, le-am gasit pe alte site-uri sau in carti de bucate, prezentate ca aluaturi framantate cu mana.
    Poti framanta si dospi la masina de facut paine orice aluat doresti(in principiu eu folosesc masina pentru ca framanta mult mai bine decat as framanta eu cu mana, iar dospitul se face intr-un mediu cald, potrivit pentru orice aluat).
    Iti doresc spor la gatit si retete cat mai delicioase!! :wink:

  15. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Cami, am vazut melcisorii tai, sunt nemaipomeniti, insa martzipanul nu am de unde sa-l procur, trebuie sa caut pe la un laborator de cofetarie, ca la hipermarket-uri pe aici nu am vazut. Puppppp!!!

  16. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Multumesc mult, Claudia!! :wink:

  17. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Mihaela, foarte bun cozonacul asta. Si al tau a iesit minunat, l-am vazut pe Gustos. Pupppp! :wink:

  18. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Mariana, ma bucur mult ca ai reusit sa-ti impresionezi prietenele cu aceasta reteta!! Felicitari!! Pupp si te mai astept in vizita!! :wink:

  19. Cu siguranta il gasesti (martzipan) la Metro-am vazut eu asta vara, sau au scris fetele ca este la Kaufland, sau Carefour. Cind infloresc trandafirii pun reteta de apa de trandafiri ca fara ea nu iesi nici un martzipan de casa. In rest e simplu de facut

  20. Multumesc Cami pentru informatii, astept reteta ta de martzipan, pana atunci caut eu pe undeva si gasesc eu ceva cu siguranta!! Pupp!! :wink:

  21. daniela Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Vreau sa va povestesc si eu care e treaba cu acest cozonac. Pe 10 aprilie a fost ziua mea si mi-am zis ca trebuie sa pregatesc ceva rapid si usor. Dupa ce am pus pe masa toate ingredientele am inceput sa prepar cozonacul cum scrie in reteta, urmand toate instructiunile. Cand am ajund la prepararea cremei de unt am constatat ca in reteta scrie ca se pune 150 g zahăr, iar mai jos, langa fotografie scrie 75 g. Nimeni nu a observat asta pana acum, desi sunt persoane care au facut acest cozonac minunat… Mai departe cand am framantat aluatul am fost inspirata sa nu pun toata faina, adica 400 g, ca oricum a iesit cam tare. IN ce sa se amestece cele 400 g faina? in 2 oua si 110 ml lapte? sa fim seriosi!!!! Reteta garantat nu este buna! Cred ca special s-au omis niste amanunte. Deci, aluatul mi-a iesit cam tare, dar spre norocul meu a crescut neasteptat de mult. Am copt coyonacul, am parcurs toate etapele, l-am rasturnat si SURPRIZA!!!! arata ca in poza! Dar cand a fost sa il tai zaharul caramel nu se putea taia cu cutitul si de mancat … parca mancam caramele! Asa ca fetita mee de 10 anisori a mancat precum un soricel… Concluzia? Cred si as putea sa bag mana in foc ca nicio persoana de aici nu a facut acest cozonac. Cat despre mine… ma jur ca nu am mintit!

  22. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Draga mea Daniela, imi cer scuze, intr-adevar in interiorul retetei, din neatentie, am trecut gresit cantitatea de zahar la crema de de unt, trebuia sa trec 150g exact asa cum am trecut si la ingrediente, in loc de 75g. Imi cer scuze inca o data, insa te asigur ca nu din acest motiv ti-a iesit crusta cozonacelului crocanta, eventul acest lucru ti-ar fi putut influenta gustul cozonacului, nu ar fi iesit chiar atat de dulce.
    Precizez ca, cantitatile pe care le-am scris la ingrediente sunt exact acelea pe care le-am folosit eu(si care sunt precizate in reteta originala).
    Reteta nu imi apartine, am preluat-o de pe internet (sursa am precizat-o, Gabriela http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html , este exact sub titlu ) dar vreau sa-ti spun ca personal sunt incantata de aceasta reteta, mai mult, daca dai search pe Google “Cozonac Rosenkrantz”, o sa-ti apara o sumedenie de adrese pe care poti intra si vei constata ca acest cozonac a fost incercat de foarte multe persoane, cararora le-a reusit reteta.
    Spui ca, crusta de zahar de pe cozonac a fost tare, este normal, este Krantz, asa este acest cozonacel mai crocant in exterior, doar se face cu zahar caramelizat, nu?
    Cat despre persoanele care au comentat mai sus te asigur ca unele dintre ele au postat cozonacelul pe internet, deci cu siguranta l-au incercat si le-a reusit.
    Daniela, bucataria este un domeniu in care nu intotdeauna iti reuseste totul. Cateodata rezultatul unei retete este extraordinar din prima incercare, altatadata ai nevoie de cateva incercari pentru a obtine rezultatul scontat, altadata nu iti reuseste sub nici o forma ceea ce altuia i-a reusit minunat(asta din diferite motive, calitatea ingredientelor, modul de coacere, sau chiar micile greseli omenesti pe care le putem strecura chiar noi in prepararea retetei).
    Personal mi s-a intamplat de mai multe ori sa doresc sa pregatesc o reteta postata de altcineva, am plecat la drum cu mari sperante de reusita, mai ales ca reteta respectiva fussese incercata de mai multe persoane, care erau incantate de rezultat… insa mie nu mi-a reusit, chiar daca am repetat-o de cateva ori, alta data am incercat retete carora a trebuit sa le aduc cateva schimbari la ingrediente pentru a-mi iesi reteta exact asa cum am vazut-o la sursa…
    In concluzie, avand in vedere aceste lucruri cred ca este cam exagerat sa afirm ca o reteta nu este buna doar din motivul ca mie nu mi-a reusit sau ca mie nu imi place la gust… in acelasi timp reteta fiind o reusita pentru alte persoane.
    Daca doresti ca, cozonacul sa nu aibe prea mult Krantz deasupra, poti carameliza o cantitate de zahar mai mica.
    O duminica frumoasa iti doresc!

  23. daniela Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Draga Iulia,
    In primul rand iti multumesc pentru raspuns, chiar daca, sincera iti spun ca nu m-a multumit deloc! Nu pot sa cred ca mai multe persoane gatesc dupa aceeasi reteta si rezultatul este total diferit. Dar, oricum nu mai conteaza, nu voi repeta reteta asta. Sa nu intelegi prin asta faptul ca nu apreciez site-ul tau, ba din contra voi mai „fura “retete de aici.
    O duminca frumoasa si tie!

  24. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Daniela, nu este nici o problema, in definitiv fiecare dintre noi avem dreptul la propriile opinii, iar eu ti le respect pe ale tale!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

  25. Cristina Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Am intrat la tine pe site sa vad daca nu cumva te-ai gandit sa pui reteta de la Cinnabon si cand colo vad ca ai facut acest cozonac care seamana perfect. Oricum daca ai vrea si ai putea sa faci cinnabon, tare as fi fericita, ca vreau sa fac si cu reteta ta sunt convinsa ca ies perfect. multumesc

  26. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Cristina, am o reteta de Cinnamon Rools, o sa o postez zilele astea, sper sa iti placa!! Puppp si o zi frumoasa iti doresc!! :wink:

  27. Claudia Romania Internet Explorer Windows says:

    Am un sigur cuvant pt aceasta reteta: Exceptionalaaaaaaaa!!! Felicitari pt site, retetele sunt fenomenale.

  28. rodica Romania Mozilla Firefox Windows says:

    este un super cozonac
    eu nu faceam cozonacpana acum. de cand am aceasta reteta il fac intruna
    am pus si alta umplutura in loc de nuca. am pus rahat,mac,mere razalite
    e grozav

  29. ucaraluca Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Tocmai am rasturnat si eu cozonacul si arata exceptional, ca sa nu mai zic cum miroase in casa!
    Multumesc si tot inainte cu retete delicioase!

  30. Valentina Romania Internet Explorer Windows says:

    Buna! Am facut si eu azi acest cozonac, de Paste, doar ca am avut o problema: atunci cand l-am rasturnat, a ramas lipit de fundul cratitei si caramelul era intarit, desi l-am rasturnat imediat ce l-am scos din cuptor. De asemenea, a ramas cam necopt la mijloc…
    Zaharul pentru caramel, se caramelizeaza asa simplu sau in vreo grasime (gen unt)? Astept raspunsul tau, caci as vrea sa mai incerc o data sa-l fac pana duminica.
    Multumesc mult,
    Valentina

    • Valentina, cred ca temperatura cuptorului tau a fost putin prea ridicata, ceea ce a facut ca (virgula) cozonacul sa se coaca prea repede fara sa apuce sa se infierbante suficient in centru ca sa se coaca in adancime. Din aceeasi cauza, s-a lipit si de fundul cratitei, mai ales ca probablil si zaharul caramelizat s-a ars putin. Daca incerci din nou, incearca sa reduci temperatura cuptorului cu 10-15 grade )sau fa focul mai mic) si prelungeste timpul de coacere cu 5 minute. Eu am patit acelasi lucru cu un aluat de brownies, s-au ars la fund si au ramas crude inauntru, dar data urmatoare le-am copt la foc mai moale si le-am lasat cateva minute in plus in cuptor si au iesit perfecte. Succes!!!

  31. Foarte bun cozonac, l-am facut si eu, este superb. multumim pentru reteta.

  32. Cozonacul l-am facut de foarte multe ori si de fiecare data nu ne-a ramas nimic,familia mea este foarte incintata de acest cozonac,pur si simplu il adoram.Eu pe linga nuca macinata am mai pus si rahat si stafide muiate in rom si a iesit excelent

  33. carmen Romania Internet Explorer Windows says:

    Si eu l-am facut! Ai mei s-au batut pe el. Sigur acum de sarbatori ma vor pune iar la treaba!

  34. Catalina Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Primul cozonac pe care l-am facut. A iesit fantastic!!! Multumesc!

  35. Azi l-am incercat si eu :) a iesit beton – inca e cald (deci nu l-am gustat) dar sunt sigur ca e f bun la gust. Merci de reteta!
    p.s.: e primul meu cozonac :D

  36. teofilia Romania Opera Windows says:

    ce crezi ca s-a intimplat: dupa ce s-a copt si l-am taiat, am observat f. multe goluri de aer (mai precis, aluatul nu a aderat la crema prea bine)? ce as putea face sa corectez asta, pentru ca fam mea face reclamatii… in rest, o bunatate (l-am facut fara caramel)

  37. Anul trecut, pentru prima oara, in “cariera” mea de gospodina, am incercat reteta de pasca, bineinteles, de la tine, de pe site.. si a iesit minunata (mai greu cu impletitul… dar a fost nemaipomenita, ca aspect si gust). Asa ca o sa o repet si anul asta. Acum m-am gandit sa ma arunc si la cozonaci.. (tot pentru prima oara).. si-am gasit minunatul asta rosenkrant… asa ca.. s-a executat si acu e la dospit, in oala. Sper sa fie o reusita ca si pasca de anul trecut… o sa revin cu feedback, cand e gata!! multumesc!

  38. a iesit super-mega-extra-delicios… si aspectuos!! Sunt foarte mandra de primul meu cozonac!!! multumesc, Iulia!!

  39. cristisor Romania Mozilla Firefox Windows says:

    E ceva deosebit care iese din tiparele clasice ale cozonacului. Impresioneazaa prin imagine si gust. :wink: Foarte mult le-a placut tuturor celor care l-au gustat. Ce pot sa spun? pe o scara de 1 la 10, ii dam un zece cu plus :-bd si pentru modul deosebit de prezentare al retetei :-bd :-bd :-bd , care este de un real ajutor pentru o reusita perfecta :) Mmmmmmmmm.. desi l-am terminat de o saptamana si acum ii mai simt gustul… :P :P

  40. extraordinar de bun =P~ …. si eu l-am incercat :-bd …. o minune de cozonac….. singurul lucru care nu mi-a prea iesit e cam am avut mai multe bucatele, dupa ce l-am taiat :cry: , dar in rest a fost un deliciu….. =P~ =P~ =P~

  41. OK, Iulia, m-ai convins: pentru prima oara in viata voi face cozonac. Pana acum am evitat fiindca mi s-a parut o bataie uriasa de cap, dar vad ca acest cozonac nu trebuie framantat. Ura!!! In plus, reteta ta cu explicatii si poze m-a ajutat foarte mult sa imi iau inima-n piept. Eu traiesc in Dallas si sufar mult ca de Craciun sau de Paste nu gasesc cozonac adevarat cu nuca. Anul asta sper sa-i sa-i dau gata pe oaspeti la cina de Craciun. Multam fain!!!

Speak Your Mind

*

two × 3 =

=P~ <:-P ;;) :wink: :oops: :cry: :X :P :D :-bd :-? :) :(