Fasole verde, gătită pentru iarnă

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Ingrediente:
Fasole verde, gatita pentru iarna
2kg si 600g fasole verde
3 cepe (350g)
3 ardei grasi (350g)
125ml apa
300ml ulei
500ml bullion
1 lingurita acid salicilic
Sare dupa gust

Mod de preparare:
Spalam bine fasolea si o curatam.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Rupem fiecare pastaie de fasole in bucatele de aproximativ 3 – 4 cm.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Spalam ardeii, le indepartam cotorul si samburii si ii taiem in fasiute subtirele si lungi de 3 – 4 cm.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Curatam ceapa si o taiem julien.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Punem uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam ceapa, pe care o lasam la calit 2 minute.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Dupa 2 minute, adaugam peste ceapa ardeiul taiat fasiute, amestecam si lasam la calit alte 2 minute.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Dupa 2 minute, adaugam toata fasolea (atentie, trebuie sa folositi o cratita mare pentru ca la inceput , pana se inmoaie, fasolea este voluminoasa).
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Amestecam bine toate legumele, adaugam o lingurita de sare, amestecam din nou, acoperim cratita cu un capac si lasam pe foc, la flacara mica 5 minute.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Dupa 5 minute, adaugam 125 ml apa, amestecam, acoperim cu capacul si lasam legumele sa fiarba pana se inmoaie, 45-50 minute (timpul de fierbere depinde si de cat de frageda este fasolea).
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Pe toata perioada fierberii, trebuie sa amestecam in cratita din cand in cand.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Inainte cu 15 minute de a fi gata fasolea, mai codimentam cu sare dupa gust, daca consideram ca este necesar.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Tot cu 15 minute inainte de a fi gata fasolea, adaugam si bulionul si amestecam pana se omogenizeaza, atentie insa, se amesteca usor, pentru ca fasolea fiind aproape fiarta, s-ar putea sa o zdrobiti.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
La sfarsit, adaugam 1 lingurita de acid salicilic, amestecam, stingem focul, si preparatul este gata de pus in borcane.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Borcanele, pe care le spalam foarte bine inainte, le vom pune pe un tocator. Sub fiecare borcan, vom pune o lama de cutit, pentru a nu se sparge borcanele.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Dupa ce borcanele sunt pregatite, incepem sa turnam cate un polonic de fasole, lternativ in fiecare borcan, pana le umplem pe toate. Mie mi-au iesit 5 borcane de 700g.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Inchidem fiecare borcan cu un capac, pe care in prealabil il spalam bine si il uscam. Punem borcanele intr-un loc ferit, le acoperim cu o paturica si le lasam asa pana a doua zi, cand le putem depozita in camara.
Aceste conserve de fasole, se servesc ca garnitura, asa cum sunt, gata preparate, sau le putem adauga in diferite sosuri, sau ciorbe.
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna
Fasole verde, gatita pentru iarna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la fasole de iarna, mancaruri la borcan