

Ingrediente:

1,200kg cartofi
300g bacon
Sare, piper, dupa gust
1 lingura de oregano (optional)
2 linguri de pesmet
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Baconul se taie cubulete – eu am avut bacon gata taiat.

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se adauga baconul. Se prajeste putin dupa care scoatem baconul intr-un bol.


Cartofii se curata si se spala.

Se taie cubulete.

Intr-o oala punem 2 l apa cu un praf de sare si adaugam carofii. Lasam la fiert 15 minute.

Dupa 15 minute, scoatem cartofii intr-un strecurator, la scurs.

Dupa ce cartofii sunt scursi, ii punem intr-un catron, adaugam 1 lingura de oregano.

Adaugam apoi baconul prajit.

Adaugam pesmetul, amestecam din nou.


Condimentam, dupa gust, cu sare si piper.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cartofii si baconul in ea. Dam la cuptor preincalzit pentru cca 20 minute.

Se servesc calzi, ca snack.




