Supă – cremă de legume

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Supă – cremă de legume
Ingrediente:

– 2 morcovi
– 2 cartofi
– 1 ceapă
– 1 dovlecel mic
– 1 ardei gras
– 1 lingură ulei de măsline
– 2 litri apă sau supă de legume
– Sare și piper, după gust
– 1/2 linguriță de turmeric (opțional, pentru culoare și aromă)
– 2 linguri de smântână de soia (opțional, pentru a adăuga cremozitate)
– Verdeață (pătrunjel sau leuștean)

Mod de preparare:

Curăță morcovii, cartofii, ceapa, dovlecelul și ardeiul gras. Taie-le în cuburi mici pentru a se găti mai repede.

Într-o oală mare, adaugă uleiul de măsline și sotează ceapa până devine transparentă, aproximativ 2-3 minute. Adaugă morcovii, cartofii și ardeiul și mai lasă-le câteva minute pe foc, amestecând din când în când.

Adaugă apă și fierbe. Toarnă 2 litri de apă sau supă de legume în oală. Dacă folosești apă, adaugă sare și piper după gust. Așteaptă până începe să fiarbă, apoi reduce focul și lasă legumele să fiarbă timp de 20-25 de minute sau până când sunt foarte moi.

După ce legumele s-au fiert, ia oala de pe foc și folosește un blender de imersie pentru a transforma legumele într-o supă cremă. Dacă nu ai blender de imersie, poți să transferi legumele într-un blender obișnuit.

Adăugă turmeric și smântână de soia: Dacă dorești o culoare vibrantă și un gust ușor exotic, adaugă 1/2 linguriță de turmeric. Dacă îți place supa mai cremoasă, poți adăuga 2 linguri de smântână de soia. Amestecă bine.

Gustă și ajustează sare sau piper, dacă este necesar. Servește supa caldă, presărată cu verdeață proaspătă.
Supă – cremă de legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mai multe rețete, referitor la legume de supe
View My Stats