Ingrediente:
1kg 500g costita afumata
3 l apa
1 ceapa mare
2 morcovi potriviti
2 pastranaci potriviti
100g telina
5 cartofi mici
Sare dupa gust
60g orez
Leustean proaspat
Smantana sau otet pentru servit.
Mod de preparare:
Spalam si portionam costita afumata
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Alegem si spalam orezul.
Tocam marunt leusteanul proaspat.
Curatam telina, pastranacii si morcovii si ii spalam.
Taiem zarzavaturile cubulete marunte.
Curatam cartofii si ii spalam.
Taiem cartofii cubulete.
Intr-o oala punem 3l apa, adaugam un praf de sare, dupa care adaugam costita afumata si o lasam la fiert aproximativ 30 minute.
Dupa 30 minute, adaugam in oala peste costita, ceapa, zarzavaturile si cartofii si mai lasam la fiert 20-30 minute.
Dupa 20-30 minute, adaugam orezul si mai lasam inca 20 minute la fiert.
Dupa ce ciorbita este gata, o stingem si presaram deasupra leusteanul proaspat, taiat marunt. Ciorbita este un deliciu atat simpla, cat si servita cu otet sau smantana.