Ingrediente:
500g faina
250g apa calduta
1 plic drojdie uscata
50ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
100g susan
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un castron punem faina, adaugam pliculetul de drojdie uscata, zaharul, sarea, apa calduta si uleiul. Framantam aluatul bine pana obtinem o bila de aluat care nu se lipeste.
Adaugam susanul si framantam din nou pana se inglobeaza complet in aluat.
Aluatul rezultat il punem intr-un bol, acoperim bolul cu o folie alimentara si il lasam la dospit pentru 1 ora.
Dupa 1 ora, aluatul a crescut suficient, astfel incat putem sa incepem sa formam noduletele.
Rupem bucatele micute de aluat pe care le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou lung de 10cm. Suprafata pe care lucram aluatul nu trebuie infainata, aluatul nu este lipicios deloc.
Din aceste rulouri formam nodulete, pur si simplu inodam aluatul.
Intr-o tigaie, punem cativa stropi de ulei (atentie nu mai mult), punem noduletele in tigaie si acoperim tigaia cu un capac (capacul este obligatoriu).
Lasam noduletele sa se rumeneasca pe ambele parti (aproximativ 3 – 4 minute pe o parte), la foc mic. Este normal ca noduletele sa se rumeneasca mai proeminent in unele parti, nu va speriati, este normal.
Se servesc atat calzi, cat si reci. Sunt extraordinari, va recomand sa-i incercati. Se pastreaza foarte bine, daca ii tineti intr-o punguta de plastic.