De curand, am descoperit o prajiturica extraordinara. Reteta este foarte simplu de facut; prajitura are un gust divin. Are o textura fina, pur si simplu mananci si nu te mai poti opri.
Ingrediente:
Pentru compozitia 1:
250g ricotta
150g mascarpone
60g zahar tos
1 plic de zahar vanilinat
2 oua
120g smantana
70g faina
Pentru compozitia 2:
300g ciocolata cu lapte (va recomand sa folositi ciocolata Milka cu lapte)
200g unt
6 oua
200g zahar tos
1 plic zahar vanilinat
150g faina
¼ lingurita sare
Mod de preparare:
Incepem prepararea compozitiei 1 punem intr-un castronel branza mascarpone, adaugam ricotta, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat, ouale, smantana, faina si incepem sa mixam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa ce am terminat de pregatit compozitia 1, incepem compozitia 2.
Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata rupta in patratele si le topim pe baie de aburi. Dupa ce s-au topit, le tragem de pe foc si lasam compozitia obtinuta sa se raceasca. Pentru a grabi procesul de racire, puteti pune craticioara in chiuveta, dati drumul la apa rece si o lasati si fundul in apa, amestecand din cand in cand, fara a intra apa in compozitie.
Punem faina intr-un bol, adaugam ¼ lingurita sare si amestecam.
Intr-un castron, punem ouale, adaugam zaharul tos, pliculetuil de zahar vanilinat si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma (5 minute).
In spuma rezultata adaugam ciocolata si untul topite in prealabil si lasate la racit.
Mixam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa ce am omogenizat bine, adaugam faina, in ploaie si amestecam, usor, cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Dupa ce avem pregatite ambele compozitii, tapetam o tava cu hartie de copt si turnam in tava compozitia 2 (cea maro).
Peste compozitia 2, turnam compozitia 1.
Iar cu un cutitas putem sa incepem sa ne “jucam” prin compozitie (fara a ajunge cu varful cutitului pana in fundul tavii), formand diferite vartejuri la suprafata. Introducem tava cu prajiturica in cuptorul preincalzit si o lasam la foc mic spre mediu, aproximativ 40-45 minute.
Dupa ce s-a copt, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie in patratele sau dupa placul inimii si se serveste. Este divina alaturi de o cafeluta.
1 comentariu. Leave new
Buna
Ce dimensiune are tava, pentru cantitatile din reteta? multumesc